Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Wat kost een dakkapel ongeveer? Je leest het hier!

wat kost een dakkapel

De prijzen van dakkapellen lopen nogal uiteen: zo zijn er de relatief goedkope houten dakkapellen en de wat duurdere kunststof dakkapellen en prefab dakkapellen. In dit artikel krijg je een idee over de kosten van de verschillende soorten dakkapellen. Wat kost een dakkapel van hout met standaard afmetingen bijvoorbeeld? Hoeveel ben je kwijt voor een gemiddelde kunststof dakkapel? Hieronder word je geïnformeerd over dit soort zaken.

Algemeen

Aan een dakkapel hangt over het algemeen een stevig prijskaartje, vooral als het om een dakkapel gaat die groter is dan de gebruikelijke afmetingen van anderhalve bij tweeënhalve meter. Per extra meter breedte moet je rekenen op een bedrag van ongeveer €750. Je moet echter niet vergeten dat de leefbaarheid in de woning aanzienlijk wordt vergroot, terwijl ook de waarde van het huis flink zal stijgen. Met een goed isolerende dakkapel kun je als klap op de vuurpijl heel wat euro’s besparen op je energierekening.

Materiaal van de dakkapel

Behalve de grootte van de dakkapel, is ook het materiaal van invloed op de hoogte van de aanschafprijs. Wat kost een dakkapel van hout bijvoorbeeld?

Multiplex hout is misschien wel het goedkoopste materiaal: deze dakkapellen zijn al verkrijgbaar vanaf zo’n €2.500. Maar als je echt een mooie, klassieke houtsoort wilt, dan kan de prijs oplopen tot een bedrag in de richting van €10.000.

In vergelijking met multiplex is kunststof een duurdere materiaalsoort: denk bij een standaard dakkapel aan een aanschafprijs van rond de €3.500. Daar staat tegenover dat deze dakkapellen langer meegaan, weinig onderhoud vergen en uitstekend isoleren.

Prefab dakkapellen, die dezelfde eigenschappen bezitten en meestal uit polyester bestaan, zijn daarnaast ook nog eens bijzonder eenvoudig te plaatsen omdat ze al (bijna) helemaal zijn gefabriceerd in de fabriek. Daar staat dan ook een nog hoger prijskaartje tegenover: gemiddeld €4.500.

Tips

Je kunt jezelf wel afvragen ‘wat kost een dakkapel?’, maar ook zelf kun je zeker invloed uitoefenen op de prijs. Zo komt het voor dat in de winter lagere tarieven worden gerekend, maar alleen al door het vergelijken van de verschillende prijzen bij aannemers kun je honderden euro’s op zak houden. Niet alleen weet je zo precies waar je terecht kunt voor de meest betaalbare dakkapellen; je kunt prijzen van de concurrenten ook aangrijpen om aantrekkelijkere aanbiedingen af te dwingen.

Reacties

Hes Slijkhuis 14:24 29 jul

Heb je voor mij een richtprijs voor een dakkapel van 7,5m breed,deze ,moet geheel van kunststof zijn.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming