Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Voordelen van een nokverhogende dakkapel

Een dakkapel is een goed alternatief om de leefbaarheid op jouw zolder te vergroten. Daarnaast creëert dit ook nog eens een mooi plaatje langs de buitenkant. Wanneer je echt het ultieme uit je zolderruimte wilt halen, kies je voor een nokverhoging. Deze optie biedt nog meer voordelen dan de reguliere dakkapel. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

Waarom een nokverhoging?
Een nokverhoging hoogt – in tegenstelling tot een dakkapel – het dak op. Waarbij een dakkapel zich beperkt tot maximaal de hoogte van de nok, stijgt de nokverhoging hier een heel stuk bovenuit. Zo creëer je nog meer ruimte, zeker wanneer het dak op de zolder vrij laag is. Het is de ultieme manier om optimaal gebruik te maken van het woonoppervlak van jouw zolder. Hierdoor ontstaat een ruimte die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden; van studeerkamer, speelzolder of slaapkamer.

Verhoogde lichtinval
In vergelijking tot een dakkapel biedt een nokverhoging nog meer mogelijkheden bij het verlichten van de zolder. Omdat een nokverhogende dakkapel breder is, zijn de mogelijkheden voor natuurlijk lichtinval een stuk groter. Zeker wanneer je besluit te kiezen voor een tweezijdige nokverhoging, waarbij je aan beide kanten van het dak de nok verhoogt. Zeker bij een ruimte als een zolder geeft dit een heel prettig en ruimtelijk effect.

 

Stijging van de waarde van jouw huis

Hoewel je er nu nog heel graag woont, is het ook alvast een investering die zich terug kan betalen wanneer je jouw huis ooit verkoopt. Je vergroot namelijk het aantal beloopbare vierkante meters van jouw huis aanzienlijk – meer dan met een reguliere dakkapel. Een nokverhoging kan dus een belangrijke meerwaarde vormen wanneer je besluit het huis van de hand te doen.

 

Goed alternatief voor verhuizen

Of het nu gaat om gezinsuitbreiding of het nodig hebben van extra ruimte voor kantoorruimte; soms ontstaat er een verandering in je leefomstandigheden waardoor je om noodzakelijke redenen meer leefruimte nodig hebt. Verhuizen is zeker een optie, maar daar komen ook de nodige kosten bij kijken. Denk daarnaast aan de energie en moeite die dit jou gaat kosten. Dat is zonde, zeker wanneer je ergens graag woont. Wanneer jouw zolder voor niet meer dan een berging kan dienen vanwege de loopbeperking, is de nokverhoging zeer geschikt. Zo heb je er gelijk een hele hoop vierkante meters bij, wat een goedkopere oplossing is dan het kopen van een nieuw huis.

Nokverhogingen kunnen dus zeker een meerwaarde hebben, voor jezelf en jouw woning. Het logische nadeel ten opzichte van de gebruikelijke dakkapel is dat deze optie een stuk duurder uit kan vallen. Bij een eenzijdige nokverhoging van 5 meter breed kun je rekenen op een bedrag vanaf 10.000 euro, het tarief voor een tweezijdige nokverhoging start bij 16.000 euro. Een flinke investering dus, maar als jouw behoeftes hier naadloos op aansluiten is het zeker de moeite waard om de nokverhogende dakkapel in overweging te nemen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming