Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Vergunning voor je dakkapel?

In ons land mag je niet zomaar je huis verbouwen of een aanbouw plaatsen zonder toestemming van de gemeente. Dit verandert namelijk het aanzicht van je woning en daardoor indirect ook die van je woonwijk. Wil je graag een dakkapel plaatsen? Check dan hier of je er een vergunning voor nodig hebt of niet. Een dakkapel valt onder de lichte bouwvergunningen. Wanneer en hoe je deze aan moet vragen, vertellen we je graag.

 

De plaats

De plek waar je je dakkapel gaat plaatsen is bij het nagaan van je vergunning de belangrijkste factor. In principe heb je drie mogelijkheden:

 

1. Dakkapel aan de achterzijde: in de meeste gevallen heb je hier geen vergunning voor nodig. De dakkapel moet wel aan bepaalde voorwaarde voldoen. Zo mag de dakkapel bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 1.75 meter.

 

2. Dakkapel aan de voorzijde: omdat dit het aanzicht van je huis drastisch verandert, moet je bijna altijd een vergunning hiervoor aanvragen.

 


3. Dakkapel aan de zijkant: afhankelijk van de plek waar je huis in de straat staat, moet je hier bijna altijd een vergunning voor aanvragen.

 

Naast de vergunning zijn er regels voor het plaatsen van een dakkapel. Zo mogen je buren geen last hebben van de dakkapel. Ook moet de te plaatsen dakkapel bij de omgeving passen.

 

De aanvraag

Voor de aanvraag van een dakkapel vergunning moet je een bouwplan indienen bij omgevingsloket van je gemeente. Vaak heb je voor een dakkapel vergunning foto's en tekeningen nodig. Dit kan verschillen per situatie en per gemeente.  Dien de aanvraag voor een dakkapel vergunning zo compleet mogelijk in. Zo kan het vergunningsproces worden versneld. Zorg voor een dakkapel bouwtekening waarop de details van de dakkapel, zoals kozijnen en overstek, vermeld staan. Ook helpt het als je foto’s kunt laten zien, zodat de gemeente een beeld heeft van de situatie.

 

Hulp bij de vergunningaanvraag

Het aanvragen van een dakkapel vergunning kan je zelf doen, maar je kunt het ook door het ingehuurde dakkapellenbedrijf laten doen. Als je offertes aanvraagt kun je bij de omschrijving van je wensen ook altijd aangeven dat je graag hebt dat het bedrijf de dakkapelvergunning regelt. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming