Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Traditionele of prefab dakkapel?

Wil je je huis op een eenvoudige manier wat groter en lichter maken? Met een dakkapel creëer je simpel en vrij snel meer ruimte en licht. Er zijn verschillende manieren om een dakkapel te laten plaatsen. Traditioneel, wat inhoudt dat de dakkapel ter plekke wordt gebouwd, of prefab, een ‘kant-en-klare’ dakkapel. Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee soorten dakkapellen? Hieronder lees je er meer over.

Traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op maat gemaakt. Het bouwproces neemt wat langer tijd in beslag dan bij een prefab dakkapel. De kosten zijn hierdoor ook wat hoger. Waarom zou je dan kiezen voor een traditionele dakkapel? Een belangrijke reden ligt in het feit dat niet ieder dak geschikt is voor een prefab dakkapel. Als de hellingshoek van je dak bijvoorbeeld 25 graden of minder is, dan is er een speciale constructie nodig die prefab niet mogelijk is. Ditzelfde geldt wanneer je vanuit de dakgoot moet bouwen. Een andere reden voor maatwerk is dat er geen hijskraan aan te pas hoeft te komen. Bij een prefab dakkapel is dit wel zo. Mocht er geen plek zijn voor een hijskraan, dan is maatwerk de oplossing.

 

Prefab dakkapel
Ben je op zoek naar een standaard dakkapel voor een goede prijs? Is er ruimte voor een hijskraan? Kies dan voor een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel wordt vooraf gemaakt in een fabriek en wordt in standaard maten geleverd. De productiekosten zijn lager dan bij een traditionele dakkapel en de levertijd is over het algemeen erg kort. Een groot voordeel van een prefab dakkapel is dat de dakkapel binnen 1 dag geplaatst kan worden. Alle onderdelen zijn immers vooraf gebouwd en in elkaar gezet. Dit betekent dat je binnen 1 dag uit de troep bent en je minder afhankelijk bent van de weersomstandigheden.

Samengevat zijn er voor zowel een traditionele als een prefab dakkapel voor- en nadelen te noemen. Hoe zwaar deze wegen, hangt af van jouw specifieke situatie. Wil je graag meer informatie of ben je benieuwd naar de exacte prijzen? Neem dan contact op met een dakkapelspecialist bij jou in de buurt! 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming