Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Tijd voor zonwering!

Heerlijk! De zomer is nu echt begonnen. De zon schijnt volop en het wordt dus tijd voor goede zonwering. Er is volop keus in zonwering, maar wat is de juiste zonwering voor jou en jouw huis? Wij zetten hieronder de belangrijkste soorten zonwering op een rijtje, zodat je wellicht makkelijker een keuze kunt maken.

Screens

Een screen is zonwerende raambekleding, welke vlak hangt voor het raam. Screens zorgen voor verkoeling in het huis, doordat de warmte buiten gehouden wordt. Zijn de screens naar beneden, dan houd je toch vrij zicht naar buiten, terwijl het overdag niet mogelijk is om van buiten naar binnen te kijken. Screens zorgen dus voor privacy, beschermen je interieur tegen de zon en houden vervelende schitteringen tegen.

Terraszonwering

Terraszonwering wordt gebruikt als zonwerende overkapping voor het terras. Het verschil met een klassiek uitvalscherm is dat de armen van dit scherm zich direct onder het doek bevinden, waardoor je er makkelijk onderdoor kunt lopen. Tevens past de terraszonwering vanwege deze eigenschap ook perfect boven openslaande deuren. Niet alleen je terras wordt beschermd tegen zon en warmte, maar ook je woning zelf.

Uitvalschermen of markiezen

Uitvalschermen en markiezen geven een goede bescherming tegen fel zonlicht. Doordat de zijkanten niet, of niet geheel open zijn, zijn uitvalschermen of markiezen minder geschikt bij vrije doorlopen. Dit soort zonweringen worden voornamelijk gebruikt aan de voorkant van het huis en op balkons. Markiezen hebben een iets klassiekere en sfeervollere uitstraling dan uitvalschermen.

Buitenjaloezieën

Een wat minder vaak toegepaste, maar zeker niet minder goede oplossing, zijn buitenjaloezieën. Deze worden vlak voor het raam gemonteerd. Met buitenjaloezieën regel je zelf eenvoudig het klimaat binnen, doordat je de lamelhoek naar wens kunt instellen. Direct zonlicht kun je weren, terwijl je nog wel natuurlijk daglicht in mindere mate binnen kunt laten. Ideaal, dus!

Ben je benieuwd naar andere mogelijkheden, of wil je prijzen van verschillende leveranciers vergelijken? Neem dan contact op met aanbieders bij jou in de buurt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming