Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Terrasoverkapping of serre?

Twijfel je over de aanschaf van een terrasoverkapping of serre? En weet je niet welke van de twee de beste keuze is in jouw situatie? Wat je ook kiest, een uitbreiding van je woning is altijd een slimme keuze! Je haalt de tuin naar binnen, vergroot je woonplezier, je creëert meer ruimte en licht én de waarde van je huis stijgt!

 

Kies je voor een terrasoverkapping of een serre
De keuze tussen een terrasoverkapping of serre hangt sterk af van je doel van de aanbouw. Is je doel om de ruimte enkel te gebruiken om wat verkoeling te zoeken in de zomer, om ’s avonds langer buiten  te kunnen zitten en om daarnaast te genieten van de lentezon én herfstzon? Dan is een terrasoverkapping een prima keuze. Is je hoofddoel om je leefruimte uit te breiden én dus je woonplezier te vergroten? Dan kan je het beste voor een serre kiezen.

 

Wat is het verschil?
Een serre is een aanbouw aan een woning die grotendeels uit glas bestaat en helemaal dicht is. De serre zit vast aan je woonkamer of woonkeuken en kan daarmee worden gezien als een volwaardige woonruimte. Daarnaast is een serre volledig geïsoleerd en bespaar je meteen op je energiekosten.  Een terrasoverkapping daarentegen is een aanbouw aan een woning die op palen steunt. De terrasoverkapping kan een volwaardige dakconstructie hebben  in de stijl van je woning met een dak van glas, polycarbonaat of een natuurlijk dak van bomen, planten en bloemen.

 

Kosten
De bouw van een serre vraagt meer graaf- en breekwerk dan de aanleg van een terrasoverkapping. Daarnaast is bij de serre het isolerende karakter belangrijk. Hierdoor is de bouw van een serre een stuk duurder. Hangt je keuze sterk af van het budget? Dan kan je ervoor kiezen om voor een terrasoverkapping te gaan. Voordeel hiervan is dat je op een later moment je terrasoverkapping altijd nog kan laten ombouwen tot een serre. 


De aanbouw van een terrasoverkapping of serre krijg je niet voor niets. Maar als je graag langer van de zon en je tuin wilt genieten en je meer ruimte wilt creëren ben je toch vaak voordeliger uit dan wanneer je kiest voor een verhuizing. Het is bovendien duidelijk dat je met de aanbouw de waarde van je huis verhoogt. Kortom: het is de investering waard.


Overtuigd? Laat je vrijblijvend informeren door de beste serreleveranciers in jouw omgeving en geniet binnen de kortste keren van een woning die je in positieve zin niet meer terug herkent!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming