Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Prefab dakkapel: waarom zou je daarvoor kiezen?

prefab dakkapel

De prefab dakkapel is in Nederland erg populair, want van deze dakkapellen worden er in ons land de meeste geleverd. Toch zijn prefab dakkapellen niet goedkoper dan gemiddeld. Sterker nog: ze zijn relatief prijzig in vergelijking met andere dakkapellen. Waarom kiezen veel mensen dan toch voor een prefab dakkapel? In dit artikel krijg je antwoord op die vraag.

Wat is een prefab dakkapel?

Wat is een prefab dakkapel eigenlijk precies? De afkorting ‘prefab’ staat voor ‘prefabricated’, wat wil zeggen dat de dakkapellen kant en klaar zijn en al in de fabriek gedeeltelijk of helemaal zijn geproduceerd. Een prefab dakkapel kan dus in z’n geheel worden geleverd en geplaatst, maar ook als soort bouwwerk dat alleen nog in elkaar gezet hoeft te worden. Een prefab dakkapel plaatsen zal in beide gevallen normaal gesproken weinig problemen opleveren: in een dag is die klus vaak al geklaard.

Voordelen prefab dakkapel

Waarom kiezen zo veel mensen voor een prefab dakkapel? De belangrijkste voordelen van prefab dakkapellen hebben we op een rijtje gezet:

  • Een prefab dakkapel kan eenvoudig en snel worden geplaatst, míts de woning daadwerkelijk geschikt is voor een prefab dakkapel. Lees hier meer over bij de nadelen van een prefab dakkapel, die hieronder zijn opgesomd.
  • Prefab dakkapellen vergen door het gebruikte materiaal geen of nauwelijks onderhoud. Dat scheelt een hoop moeite én geld.
  • Een prefab dakkapel is te verkrijgen in meerdere soorten en afmetingen. Ook de kleuren kun je zelf kiezen, dus het afstemmen van het uiterlijk op je woning en buurt is geen probleem.
  • De prefab dakkapellen gaan bijzonder lang mee.
  • Ook op het gebied van isolatie scoort een prefab dakkapel goed. Dat betekent dat je, vooral na verloop van tijd, flink wat stookkosten bespaart.

Nadelen prefab dakkapel

Wat is er minder prettig aan een prefab dakkapel? De belangrijkste nadelen van prefab dakkapellen, op de hogere aanschafprijs na, staan hieronder.

  • Een prefab dakkapel is niet te plaatsen op elk huis of gebouw. Zaken als de dakhelling en dakconstructie van je woning spelen hierbij een grote rol, net als de ruimte die er is voor een kraanwagen.
  • Je prefab dakkapel kan niet worden geproduceerd met alle soorten materialen. Mogelijk is de keuze voor jou te beperkt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming