Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Prefab dakkapel in mum van tijd geplaatst

prefab dakkapel

Veel Nederlanders breiden hun woning graag uit met een dakkapel. De ruimte wordt groter en heeft meer lichtinval. Toch zien mensen vaak op tegen het plaatsen van een dakkapel. Maar tegenwoordig is dat met de prefab dakkapel echt niet meer nodig! Het plaatsen van de prefab dakkapel laat je door een ervaren bedrijf doen. Zij hebben veel ervaring waardoor het weinig tijd in beslag neemt.

Prefab dakkapel in 1 dag geplaatst

 
Is een prefab dakkapel echt binnen één dag geplaatst? Jazeker! Een prefab dakkapel is een kant en klare dakkapel. Deze hoeft dus niet, zoals de traditionele dakkapellen, bij jou aan huis nog in elkaar gezet te worden. Op de dag dat vakmannen de dakkapel komen plaatsen, zit de prefab dakkapel dus gewoon al in elkaar.

 

Als de vakmannen arriveren zullen zij beginnen met de zogenaamde daksparing. Om de prefab dakkapel te kunnen plaatsen moet er natuurlijk een opening gemaakt worden in het dak. Hiervoor zetten de vakmannen een steiger naast het huis. Eerst moeten de dakpannen verwijderd worden. Daarna wordt het hout van het dak uitgezaagd, op de maat van de dakkapel. Dit wordt de daksparing genoemd. De steiger gebruiken de mannen om bij het dak te komen, maar ook om het afval van de dakopening op te leggen. Op die manier wordt het vuil zo veel mogelijk buiten gehouden en valt het niet zomaar naar buiten.

 

Zodra de opening de juiste maat heeft kan de dakkapel op het dak geplaatst worden. Een prefab dakkapel is kant en klaar en is dus erg groot. Om deze op het dak te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van een kraan. Deze kraan ruimt in de meeste gevallen de afvalresten van de dakopening die nog op de steiger liggen eerst op. Daarna moet de kraan de dakkapel op het dak plaatsen. De kant en klare prefab dakkapel wordt door de kraan de lucht in gehesen. Langzaam zakt de kraan met daaraan de dakkapel, totdat deze boven het gat in het dak hangt. Vakmannen helpen de kraan om de dakkapel op de juiste plek te plaatsen. Hierna koppelen zij de prefab dakkapel los van de kraan. Het werk van de kraan zit er al op. Tot slot moet de dakkapel nog wind- en waterdicht gemaakt worden. De vakmannen gebruiken hiervoor verschillende professionele materialen.

Prefab dakkapel plaatsen

Een prefab dakkapel is dus in één dag geplaatst. Hartstikke handig! Elk bedrijf heeft zijn eigen methoden voor het plaatsen van een prefab dakkapel. Bovenstaande beschrijving wordt door het gros van de bedrijven gehanteerd. Informeer eens bij dakkapellen bedrijven bij jou in de buurt en vraag of ook zij in één dag jouw nieuwe prefab dakkapel kunnen plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming