Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Nieuwe dakkapel? Zonwering en andere gemakken

Als je ervoor kiest om een nieuwe dakkapel aan te laten bouwen, win je behoorlijk wat ruimte en schroef je de waarde van je woning in één klap flink omhoog. Maar wanneer zo’n aanzienlijke operatie voor de deur staat, wil je het natuurlijk wel in één keer goed aanpakken. Kies daarom voor perfect passende zonwering, goede ventilatieroosters en andere gemakken!


De twee soorten zonwering die het vaakst worden gebruikt bij dakkapellen zijn rolluiken en screens. Terwijl screens voornamelijk worden gebruikt om de warmte van de zon te weren, kunnen rolluiken eveneens worden gebruikt als bescherming tegen het licht. Zowel bij rolluiken als screens heb je vaak de keuze uit een handmatige of elektrische bediening, waarbij de laatste variant uiteraard wel iets prijziger is.

 


Om verzekerd te zijn van verse lucht in de dakkapel, is het verstandig om gebruik te maken van ventilatieroosters die je het beste zo veel mogelijk open kunt houden. Voortdurende isolatie is erg belangrijk, maar daar staat tegenover dat je ook wilt beschikken over goed geïsoleerde dakkapellen. Het is daarom van belang dat je je goed laat informeren over de dakkapellen op zichzelf én de zonwering, die eveneens isolerend kan werken.


Het is van belang om je uitgebreid te laten informeren en adviseren over de verschillende soorten zonwering en ventilatieroosters. Daarnaast kun je denken aan andere praktische oplossingen zoals horren die je bescherming bieden tegen ongedierte, traditionele soorten zonwering zoals markiezen en uitvalschermen of lichtkoepels en lichtstraten.


Wie de beschikking wil hebben over een dakkapel die je van alle gemakken voorziet, doet er goed aan om zich van tevoren te verdiepen in de verschillende opties bij diverse dakkapelaannemers in de regio. Vraag daarom meerdere offertes op en vraag zo veel mogelijk informatie op over alle mogelijkheden, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming