Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Nieuwe dakkapel; met of zonder vergunning?

Wil je graag een dakkapel laten plaatsen om meer ruimte te creëren en de waarde van je woning op te schroeven? Dan is het verstandig om de wet- en regelgeving die geldt voor verbouwingen even goed na te lopen. Hieronder lees je meer over de regels waarmee je te maken krijgt als je hebt besloten om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen.
 

Het is lang niet altijd noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. De situaties waarin je zonder vergunning een dakkapel kunt plaatsen, staan beschreven in het Besluit Omgevingsrecht en op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tevens kun je op de website http://www.omgevingsloket.nl een vergunningcheck doen.

Wanneer een vergunning niet nodig is om een dakkapel te laten plaatsen betekent dat nog niet dat je nergens rekening mee hoeft te houden. Uiteraard moet je voldoen aan de bouwtechnische eisen van het bouwbesluit. Om deze reden alleen al is het zoeken van een betrouwbare en goede aannemer van groot belang. Daarnaast kan de gemeente in een enkel geval optreden tegen een dakkapel die qua uitstraling niet past binnen het bestemmingsplan.

 

De plek waar de nieuwe dakkapel geplaatst wordt, geeft vaak de doorslag of er wel of geen vergunning nodig is. De gemeente acht het van groot belang dat de dakkapel een niet al te grote invloed heeft op de directe omgeving. Een dakkapel aan de voorkant van het huis zal eerder invloed hebben dan eentje aan de achterkant van de woning, grenzend aan de tuin. Daarnaast moeten de afmetingen van een dakkapel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 

Mocht er aan een of meerdere criteria niet worden voldaan, dan zal er een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden. Ook kan de gemeente aanvullende vergunningen eisen, bijvoorbeeld voor het plaatsen van containers of kranen. Laat je daarom vooraf goed informeren door de gemeente waarin je woonachtig bent en voorkom zo onaangename verrassingen!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming