Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Nieuw dakkapel: wat is de wet- en regelgeving?

Wil je graag een nieuwe dakkapel laten plaatsen om meer ruimte te creëren en daarmee het woongenot én de waarde van je huis te doen stijgen? Dan doe je er goed aan om je te verdiepen in de wet- en regelgeving die geldt voor verbouwingen. In dit artikel krijg je een idee van de regels waarmee je geconfronteerd wordt als je hebt besloten om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen.

Het is lang niet in alle gevallen nodig om een vergunning aan te vragen. Of je wel of geen vergunning nodig hebt kun je nagaan in het Besluit Omgevingsrecht op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast heb je op de website omgevingsloket.nl de mogelijkheid om een omgevingscheck te doen.

Bouwtechnische eisen
Als blijkt dat je geen vergunning nodig hebt om je dakkapel te laten plaatsen, is het niet zo dat je nergens rekening mee hoeft te houden. Zo dien je te voldoen aan de bouwtechnische eisen van het zogenaamde bouwbesluit. Alleen al om deze reden is een goede aannemer met verstand van zaken veel waard! Daarnaast kan de gemeente ook optreden tegen een bouwwerk dat qua uiterlijk niet past in het bestemmingsplan.

Plek van de uitbouw
Wat vaak de doorslag geeft, is de plek waar de dakkapel wordt geplaatst. Voor de gemeente is het belangrijk dat het bouwwerk geen al te grote invloed heeft op de directe omgeving. Dat is eerder het geval bij een dakkapel die aan de voorkant wordt geplaatst, dan bij een uitbouw aan de achterkant van het huis die grenst aan de tuin. Ook de afmetingen van een dakkapel zullen aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Omgevingsvergunning
Als er aan een of meerdere criteria niet wordt voldaan, zul je een omgevingsvergunning aan moeten vragen. Daarnaast kan de gemeente aanvullende vergunningen eisen, bijvoorbeeld voor het plaatsen van containers of kranen. Zorg daarom dat je je op voorhand goed laat informeren door de gemeente waarin je woonachtig bent en vermijd onaangename verrassingen!

Nu extra voordelig
Wil je graag een dakkapel? Nu kan je profiteren van het verlaagde btw-tarief van 6%! Een voordeel van maar liefst 15%. Zie hoe je voordelig je huis in waarde en woongenot kunt laten stijgen! Vraag nu offertes aan bij dakkapelleveranciers bij jou in de buurt. Zet alle kosten op een rijtje en vergeet niet na te gaan of je een vergunning nodig hebt en deze bijtijds aan te vragen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming