Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Met een houten dakkapel stijgt de waarde van je huis

houten dakkapel

De meeste huizen in Nederland zijn op de zelfde manier ingedeeld. Op de benedenverdieping wordt overdag geleefd. Dit komt omdat de keuken en de huiskamer zich daar bevinden. Op de tweede etage zijn de badkamer en de slaapkamers meestal te vinden. ’s Avonds en ’s nachts leeft men dus op de tweede verdieping van de woning. Maar waar dient de derde verdieping dan voor? Deze fungeert met name als extra opslag plaats. Omdat de zolder aan beide kanten schuine zijden heeft is deze ruimte relatief klein. Je kan er op veel plaatsen niet lopen dankzij het schuine dak. Maar met de houten dakkapel krijgt de zolder vaak een nieuwe en veel betere bestemming!

Creëer een extra ruimte met een houten dakkapel


Wanneer er een houten dakkapel geplaatst wordt, wordt het loopbare oppervlak van de zolder een stuk groter. Dankzij deze dakkapel is het ook mogelijk om de ruimte beter te ventileren. Overigens komt er door een dakkapel ook veel daglicht binnen. Door al deze factoren kan ook op de zolder een extra slaap-, studeer- of hobbykamer gecreëerd worden. Dit betekent dat je huis er een extra ruimte bij gekregen heeft.

 

Omdat de houten dakkapel een extra ruimte creëert in het huis, zal ook de waarde van je huis stijgen. Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, zal de dakkapel in de smaak vallen bij zowel de kijkers als de makelaars. Houten dakkapellen hebben een natuurlijke uitstraling en stralen een sfeer van warmte, trouw en comfort uit. Hierdoor krijgt ook de buitenkant van je woning een rijk, natuurlijk en warm aanzicht. Investeren in een dakkapel is fijn wanneer je een extra ruimte wilt creëren in je huis. Maar ook bij de verkoop van je huis kan de dakkapel doorslaggevend zijn!

 

Houten dakkapel onderhouden

 

Vanzelfsprekend geldt dit alleen wanneer de dakkapel goed onderhouden wordt. Een houten dakkapel vraagt namelijk wel wat aandacht en onderhoudswerkzaamheden. Zo zal de dakkapel eens per jaar een goede onderhoudsbeurt moeten hebben. De houten dakkapel moet geschuurd en geschilderd worden. Het schilderen van een houten dakkapel is erg gemakkelijk. Wanneer je de kleur van de kozijnen van je woning verandert, kan je de kleur van de dakkapel ook erg simpel veranderen. Op die manier past jouw houten dakkapel altijd bij de sfeer van de woning!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming