Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Meer ruimte creëren? Plaats een dakkapel!

Wil je eindelijk eens die luxe werkkamer, extra kinderkamer of praktische logeerkamer realiseren? Welk doel je ook voor ogen hebt, met een dakkapel op zolder creëer je aanzienlijk meer licht en ruimte. Het plaatsen ervan heeft niet alleen voordelen voor uw leefruimte, maar ook voor de waarde van uw huis. Het beloopbare vloeroppervlak wordt namelijk uitgebreid, wat voor een hogere verkoopwaarde van uw huis zorgt. 

 

Het plaatsen van een dakkapel bestaat uit een aantal standaard stappen, grofweg het inmeten, produceren, plaatsen en afwerken. Een dakkapel kan binnen één dag gezet worden, maar de plaatsing kan ook weken duren. Dit alles is afhankelijk van de grootte en de materiaalsoort die u gekozen heeft. Voordat u een dakkapel plaatst, zijn er dus wat zaken waar u goed over na moet denken. De belangrijkste punten zetten wij hieronder op een rijtje.

Prefab of traditioneel?

Bij het plaatsen van een dakkapel kun je kiezen voor een traditionele of prefab dakkapel. Een traditionele dakkapel wordt ter plekke op maat gemaakt en sluit daardoor perfect aan op de hellingshoek van uw dak. Het plaatsingsproces neemt langer in beslag dan bij een prefab dakkapel: deze ‘kant-en-klare dakkapel’ wordt vaak in één dag geplaatst. Een nadeel is dat deze daardoor wel een minder authentieke uitstraling heeft.

 

Bedenk welke ramen je wilt
Wil je een tuimelraam, draaikiepraam of toch liever een schuifraam in je dakkapel? En moet deze voorzien worden van enkel- of juist dubbelglas? Tegenwoordig is het aanbod van ramen zo groot, dat het verstandig is ook hier eens over na te denken. Niet elk raam is namelijk geschikt voor alle soorten dakbedekkingen. Neem hiervoor contact op met een vakman: hij weet je er feilloos over te informeren.

 

De prijzen
De kosten van een standaard dakkapel – 150 cm hoog en 250 cm breed – liggen gemiddeld tussen de €3.000,- en €5.000,- euro. Een houten dakkapel is hierbij het goedkoopst en de polyester dakkapel kost het meeste om te plaatsen. Houd er hierbij rekening mee dat extra voorzieningen, zoals een draaikiepraam of ventilatieroosters, meer geld kosten. Ook is er een verschil in kosten tussen een traditionele en prefab dakkapel.

 

Er zijn dus redelijk wat zaken om over na te denken voordat je een dakkapel plaatst. Ons advies is om je goed te laten informeren voordat je een definitieve beslissing neemt. Neem contact op met meerdere aannemers in de regio en kies voor een investering waar je zeker geen spijt van krijgt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming