Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Kunststof dakkapel op het oog? Juiste keus?

kunststof dakkapel

Speel je met de gedachte om een kunststof dakkapel te laten plaatsen om meer ruimte te creëren en de waarde van je huis op te krikken? Lees dan eerst dit artikel, waarin de voor- en nadelen van kunststof dakkapellen uitgebreid aan bod komen. Aanschafprijzen, onderhoud, isolatie, levensduur: alles komt aan bod.

Kunststof dakkapel: eigenschappen & prijzen

Wie denkt dat een kunststof dakkapel verkrijgbaar is slechts enkele kleuren, heeft het mis. In bijna elke kleur kun je deze dakkapellen krijgen, en daarbij kun je zelfs kiezen voor een variant met houtprofiel, die steeds minder goed te onderscheiden is van een echte houten kozijn. Dakkapel prijzen liggen bij kunststof en normale afmetingen ongeveer tussen de €3.000 en het dubbele daarvan. Dat lijkt erg veel, maar hieronder lees je waarom deze investering zich voor een groot deel terugbetaalt.

Voordelen kunststof dakkapel

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een kunststof dakkapel?

- Ze hebben weinig onderhoud nodig. Dat scheelt niet alleen veel moeite, maar dat betekent ook dat er behalve de aanschafprijs nauwelijks kosten komen kijken bij een kunststof dakkapel.
- Deze dakkapellen zijn uiterst milieuvriendelijk.
- Een kunststof dakkapel is bijzonder goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden, wat resulteert in een lange levensduur.
- Misschien wel het allerbelangrijkste pluspunt van een kunststof dakkapel: de isolatie is stukken beter dan bij bijvoorbeeld hout. Zo bespaar je op jaarbasis tot honderden euro’s op je energierekening. In combinatie met de lange levensduur kun je het verschil in de aanschafprijs naar verloop van tijd terugverdienen.

Nadelen kunststof dakkapel

Met welke nadelen word je geconfronteerd bij de aanschaf van een kunststof dakkapel? De belangrijkste minpunten op een rijtje.

- De koop van een kunststof dakkapel is een uitstekende investering, maar de aanschafprijs blijft op zichzelf aan de hoge kant.
- Als je een dakkapel met een natuurlijke uitstraling wilt hebben, kun je wellicht beter kiezen voor hout. Hoewel dat materiaal steeds beter kan worden nagebootst door kunststof, kan het natuurlijk niet voor 100% tippen aan het klassieke uiterlijk.
- Een kunststof dakkapel is, in tegenstelling tot hout, moeilijk over te schilderen. Dat betekent dat je ‘vastzit’ aan de kleur waarin de dakkapel is geleverd.

Reacties

Tess 14:26 29 nov

Wij hebben onlangs een kunststof dakkapel laten plaatsen samen met onze buren (delen een dakkapel) en hebben na lang overleg gekozen voor kunststof. Is vlot geplaatst en hebben gekozen voor hout kleur. Prachtkeuze! en kan het iedereen aanraden als je zit te twijfelen (ligt natuurlijk aan de huisstijl)

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming