Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Kunststof dakkapel met garantie

kunststof dakkapel

Wanneer je een kunststof dakkapel op je woning wilt, is het aanvragen van een gratis offerte bij meerdere bedrijven uit de regio aan te raden. Zo kan je snel, eenvoudig en helemaal gratis bekijken welke leverancier de goedkoopste dakkapellen levert. Maar let niet alleen op de prijs. Natuurlijk let je ook op de kwaliteit van de dakkapel, maar ga ook eens na hoe de service is wanneer het bedrijf de kunststof dakkapel al geplaatst heeft!

 

Kunststofdakkapellen kunnen wel zo’n 50 jaar mee gaan. Daarom mag je er van uit gaan dat de leverancier een goede kwaliteit levert. Maar de kunststof dakkapel kan beschadigd raken of de dakkapel voldoet onverhoopt niet aan je verwachtingen. In zo’n geval is het belangrijk dat er goede afspraken gemaakt zijn over de garantie van de kunststof dakkapel. Een dakkapel is immers een behoorlijke investering. Daarom moet je bij eventuele klachten altijd terug kunnen vallen op de garantie.

 

Leg afspraken betreft de garantie van een kunststof dakkapel altijd vast op papier, zo kan er geen onderduidelijkheid ontstaan. Daarnaast heb je een bewijs dat deze afspraken eerder gemaakt zijn. In de meeste gevallen hebben de leveranciers dit al voor je op papier gezet. Zorg er ook voor dat je de factuur van de kunststof dakkapel goed bewaard. Wanneer er schade ontstaat zal je moeten kunnen aantonen dat je de dakkapel bij deze leverancier gekocht hebt. Met name wanneer er op kort termijn schade aan de kunststof dakkapel ontstaat zal de leverancier dit meestal kosteloos vergoeden. Houd er wel rekening mee dat dit bij alle leveranciers verschillend is. Vraag daarom expliciet naar de garantieprocedure wanneer je een kunststof dakkapel aanschaft.

 

Meld schade aan kunststof dakkapel direct

 
Natuurlijk moet je er van uit gaan dat er geen schade ontstaat aan je kunststof dakkapel. Maar mocht dit toch gebeuren, bijvoorbeeld wanneer er een lek ontstaat, moet je dit zo snel mogelijk bij de leverancier van de dakkapel melden. In veel gevallen vervalt de garantie wanneer je te lang wacht met het melden van schade. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

 

Lees de garantie voorwaarden goed door. De meeste leveranciers werken met verschillende garantieperiodes. Dit betekent dat voor sommige onderdelen van de kunststof dakkapel, zoals de sloten, een kortere garantie periode bestaat dan voor andere onderdelen. Zo zal de garantie periode van de constructie van de dakkapel zelf veel langer zijn. Bewaar je garantie- en aankoopbewijs van de kunststof dakkapel dus altijd zorgvuldig!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming