Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Kunststof dakkapel: de voor- en nadelen op een rij

kunststof dakkapel

Wanneer je een dakkapel gaat plaatsen is het belangrijk om na te denken over het materiaal waarvan de dakkapel gemaakt wordt. De meeste bedrijven leveren vaak houten, aluminium en kunststof dakkapellen. Over het algemeen heeft een kunststof dakkapel de voorkeur bij veel mensen. Maar waarom eigenlijk? Graag zetten wij de voor- en de nadelen van een kunststof dakkapel voor je op een rij.

Voordelen kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is echt oersterk. Zo’n kunststof dakkapel gaat vaak wel een jaar of 50 mee! Daarnaast kan een kunststof dakkapel goed worden geïsoleerd. Op langer termijn bespaar je dus op energiekosten.

Het allergrootste voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze weinig onderhoud behoeft. Erg fijn natuurlijk, aangezien een dakkapel zich op het dak van een huis bevind. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een houten dakkapel moet deze elk jaar geschilderd worden. Een houten dakkapel moet goed onderhouden worden om rotting te voorkomen. Maar als je kiest voor een kunststof dakkapel heb je hiervan geen last. Kunststof kan niet rotten en gaat niet schimmelen. Daarnaast hoef je het in principe nooit meer te schilderen. Echter kán dat wel. Veel mensen denken dat de kleur van een kunststof dakkapel nooit aangepast kan worden. Maar gelukkig is dat geen enkel probleem! Wanneer je de kleur wilt veranderen kan dat gewoon.

Nadelen kunststof dakkapel

Het aanschaffen van een kunststof dakkapel is niet niks. Het is een hele investering. Een kunststof dakkapel is duurder in aanschaf dan een dakkapel van andere materialen. Maar op langer termijn verdien je deze kosten zeker terug! Omdat een kunststof dakkapel goed en gemakkelijk geïsoleerd kan worden bespaar je op energiekosten. Daarnaast is een kunststof dakkapel onderhoudsarm. Dit betekent dat je niet elk jaar verf moet kopen en/of een schilder moet inhuren. De aanschafprijs kan dan misschien een nadeel zijn, maar op langer termijn kan een kunststof dakkapel juist voordeliger zijn.

Wanneer je een dakkapel wilt plaatsen op een oud huis is een kunststof dakkapel niet altijd de juiste keuze. Vaak vinden mensen dat een kunststofdakkapel er niet authentiek genoeg uitziet. Maar toch is hier een oplossing voor. Het is namelijk ook mogelijk om een kunststof dakkapel te bestellen met een houtstructuur. Het lijkt dus alsof de dakkapel van hout is.

Het enige echte nadeel van een kunststof dakkapel is dat deze lastig te herstellen is waneer deze beschadigd raakt. Bijvoorbeeld door een hevige storm. Wanneer een kunststof dakkapel gerepareerd moet worden zal dit hogere kosten met zich meebrengen dan wanneer het om een ander materiaal gaat.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming