Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Extra ruimte nodig? Verhoog je daknok!

Heb je thuis een kleine rommelzolder die je graag eens op een nuttige manier wilt gebruiken? Op een zolderverdieping met een laag dak is de beste manier om ruimte te winnen het verhogen van de nok. Waar de zolder eerst te laag was om te kunnen staan, kun je er nu met gemak in rondlopen. Zo krijg je er een volledige extra verdieping bij. Een nokverhoging is een goed alternatief voor een grote dakkapel. De prijzen liggen wel wat hoger, maar je lage zolder verandert met een nokverhoging in een lichte extra kamer.

 

Je dak verhoogd

Met een nokverhoging wordt de punt van je dak verticaal verschoven. De constructie van je dak verandert zodanig, dat je een voorheen nutteloze ruimte ombouwt tot een extra kamer. Dit is een flinke ingreep vergeleken met het plaatsen van een simpele dakkapel. Nokverhogingen mogen daarom alleen met bouwvergunning worden uitgevoerd.

 

Eén- of tweezijdig

Een nokverhoging kan aan één of twee zijden je dak verlengen. Bij een eenzijdige nokverhoging wordt het dakvlak maar aan één kant van je dak verlengd. Hierdoor ontstaat er aan de andere kant extra ruimte. Bij een tweezijdige nokverhoging wordt de gehele constructie van het dak als het ware omhoog getild. Dit wordt ook wel een dakopbouw genoemd.

 

Waardestijging

Het beloopbare vloeroppervlak van je woning wordt met een nokverhoging vergroot. Vooral vergeleken met een dakkapel is deze vergroting aanzienlijk. De waarde van je huis zal dan ook stijgen. Wil je later je huis verkopen, dan kun je door de dakverhoging een betere prijs krijgen.

 

De kosten

Een nokverhoging kost ongeveer tussen de €8.000 en €16.000. Een eenzijdige verhoging van 5 meter breed wordt vanaf €8.000 geplaatst, een tweezijdige 5 meter brede verhoging vanaf €15.000. Deze prijzen liggen hoger dan bij een dakkapel, omdat je gehele dakconstructie aangepast moet worden én deze verbouwing meer tijd en materiaal kost. Ontdek de exacte prijs voor jouw situatie door offertes aan te vragen bij specialisten in je omgeving.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming