Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Een oude dakkapel: verbouwen of vervangen?

Voor veel mensen is het een bekend probleem: de verouderde dakkapel vertoont mankementen. Lekkages, nauwelijks isolatie, het uiterlijk dat niet meer van deze tijd is… Kortom: er moet wat gebeuren. Maar wordt het verbouwen of laat je een compleet nieuwe dakkapel plaatsen? Bij die beslissing ga je niet over één nacht ijs. Wij helpen je een handje en geven adviezen!


Tientallen jaren geleden werden dakkapellen veelal nog van hout gemaakt, waarmee de vinger meteen op de zere plek wordt gelegd. Het hout is in veel gevallen krom gaan trekken of gaan rotten, waardoor lekkages in de hand worden gewerkt. Als je er op tijd bij bent valt de schade nog enigszins mee, maar dat is vaak nou net het probleem; veel mensen komen er pas in een (te) laat stadium achter.


Het vervangen van je oude dakkapel door een nieuw exemplaar lijkt een grote, tijdrovende en vooral dure klus. Bovendien leeft bij veel mensen het idee dat de unieke, authentieke uitstraling van hun houten dakkapel verloren gaat bij de plaatsing van een nieuwe uitbouw. Beide opvattingen zijn achterhaald en daarnaast wegen de voordelen van een nieuwe dakkapel op tegen de (relatief kleine) investering en ongemakken.


In de eerste plaats kunnen dakkapellen tegenwoordig zodanig worden gemaakt dat het verschil met origineel hout nauwelijks nog zichtbaar is; het onderscheid tussen enerzijds houten dakkapellen en anderzijds kunststof dakkapellen met een houtnerfstructuur is op het oog verwaarloosbaar.


Ook het idee dat je behoorlijk veel hinder ondervindt van de plaatsing van de nieuwe dakkapel is niet helemaal meer van deze tijd. Tegenwoordig kunnen veel dakkapellen zelfs binnen één dag worden geplaatst, terwijl de meeste aannemers zich bekommeren om eventuele vergunningen.


De voordelen van een nieuwe dakkapel zijn talrijk en vooral groot. De investering weegt niet op tegen de waardestijging van je woning, waar je natuurlijk van profiteert als je besluit je huis te koop te zetten. Maar ook vanaf het eerste moment profiteer je al van een aantal voordelen: wat dacht je alleen al van de verbeterde isolatiewaarde, waardoor je energierekening er een stuk aantrekkelijker uitziet? Of van de frisse, nieuwe look van je woning?


Vraag de bedrijven in jouw regio naar alle mogelijkheden en vergelijk meerdere offertes!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming