Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Een nieuwe dakkapel: wel of geen vergunning aanvragen?

De woonoppervlakte van je huis kun je met een dakkapel snel doen toenemen. Professionele bedrijven kunnen al binnen één à twee dagen een dakkapel op je huis plaatsen. Maar daarmee ben je er nog niet. Voordat je het bedrijf deze kapel laat plaatsen moet je allereerst nagaan of je een vergunning nodig hebt. Hier lees je hoe je een bouwvergunning aanvraagt en wat de kosten zijn die het met zich meebrengt.

 

Voor- of achterzijde

Voor de gemeente is het van groot belang dat de dakkapel een niet al te grote invloed heeft op de uitstraling van de directe omgeving. Een dakopbouw aan de achterzijde van je huis kan meestal vergunningvrij gebouwd worden. Voor een opbouw aan de voorkant van je huis heb je wel vergunningplicht. Het is belangrijk is dat de kapel past bij de woningen in de omgeving omdat het uitzicht van je buren erdoor verandert.

 

De aanvraag

Een vergunningsaanvraag moet je indienen bij de gemeente, maar voordat je dat gaat doen is het belangrijk alle gegevens bij de hand te hebben. Vaak heb je bijvoorbeeld een bouwtekening nodig die aangeleverd moet worden. Check de website van de gemeente of www.omgevingsloket.nl voor de details. Om ervoor te zorgen dat de aanvraag soepel verloopt kun je je plannen van tevoren met de gemeente en je dakkapellenspecialist bespreken. De kans op het krijgen van een vergunning kun je zo beter inschatten.

 

Bijkomende kosten

Een bouwvergunning kost je al snel tussen €200 en €600. Dit komt bovenop de prijs van een dakkapel die afhankelijk van de gekozen materialen en stijl gemiddeld tussen de €3.000 en €6.000 is. Een dakkapellenspecialist kan je precies vertellen wat de algehele kosten zullen zijn en vragen in sommige gevallen zelfs de vergunning voor je aan. Voordat je een dakkapellenbedrijf inschakelt is het aan te raden om verschillende offertes aan te vragen. Het prijsverschil tussen specialisten onderling kan soms erg groot kan zijn. Door thuis rustig te vergelijken pak je dit voordeel mee en kun je de beste prijs-kwaliteit verhouding voor het werk kiezen. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming