Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Een nieuwe dakkapel: hoe en wat kies je?

Pas als je van plan bent een dakkapel aan te schaffen, valt het je op hoeveel soorten er eigenlijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld hele kleine dakkapellen van kunststof en hout, maar ook uitbouwen die over de hele breedte van het huis lopen. Het is belangrijk te bedenken welke soort het beste is voor specifiek jouw woonsituatie en wensen. Want wil je graag je vliering ombouwen tot een extra kamer met een nokverlegging of meer leefruimte in je slaapkamer creëren door een authentieke dakkapel met een schuin dak te plaatsen? In dit artikel zetten we wat keuzemogelijkheden op een rij.

 

Een dakkapel met een schuin of plat dak

Dakkapellen zijn er in twee basale soorten: die met een schuin of plat dak. Voor de extra ruimte die gecreëerd wordt in de kamer maakt het geen verschil welke van de twee je kiest, qua uitstraling en plaatsingstijd zijn er wel wat verschillen. Dakkapellen met een plat dak komen het meeste voor en zijn ook goedkoper dan dakkapellen met een schuin dak. Ze hebben veelal geen authentieke uitstraling, iets wat een dakkapel met een schuin dak je wel kan bieden. Deze volgt namelijk de contouren van je huis en kun je bedekken met bijpassende dakpannen. Voor het plaatsen van dakkapellen met een schuin dak heb je echter wel een bouwvergunning nodig, waardoor het tijdsverloop van keuze tot plaatsing wat langer duurt.

 

Een dakkapel met nokverhoging of nokverlegging?

Naast het horizontaal uitbreiden van de ruimte, zijn er ook dakkapellen die zorgen voor meer stahoogte. Dit zijn de zogenaamde nokverhogende of nokverleggende dakkapellen die het dak een stuk ophogen. Zo kun je van je bergzolder of vliering zeer eenvoudig een extra kamer maken. Voor een nokverhogende dakkapel heb je geen vergunning nodig, voor een dakkapel met een verlegde nok, waarbij de voor- of achtergevel van je woning verhoogd wordt, wel.

 

De prijs van een nokverhogende of nokverlegde dakkapel is veelal hoger dan die van een gewone dakkapel. Bedenk dus van tevoren goed wat je woning precies aan uitbreiding nodig heeft. Wil je graag wat meer advies op maat? Een dakkapellenspecialist weet wat er in jouw situatie mogelijk is en kan dit tegen de scherpste prijzen aanbieden. Om de dakkapellenspecialisten in de buurt te vergelijken, kun je eenvoudig en geheel vrijblijvend verschillende offertes aanvragen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming