Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Een dakkapel kopen

dakkapel

Wanneer je een dakkapel wilt kopen zal je eerst zelf goed onderzoek moeten verrichten. Je zal ook, voordat je verder gaat met het uitzoeken van wat je wilt kopen, eerst toestemming moeten hebben van de gemeente. Nu zal de gemeente er vaak geen problemen mee hebben wanneer de dak kapel aan de achterzijde van de woning wordt geplaatst. Aan de voorzijde zal men vaak geen toestemming geven omdat, zoals men zegt, het aanzien van de straat veranderd. Wanneer je toestemming hebt is het belangrijk dat je gaat uitzoeken wat je wilt hebben.

Dakkapel model

Je moet eerst het model uitzoeken van de dak kapel. Je kan de bovenzijde schuin laten meelopen met het dak of horizontaal laten plaatsen. Bij deze laatste heb je binnen meer ruimte. Om de ruimte gaat het toch over het algemeen. Je plaatst een dak kapel niet zomaar. Vaak is het om een extra ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer of studeerkamer. Als eerste moet je de grootte van de dak kapel bepalen. Daarna kun je je afvragen wat je verder wilt. Moet er twee ramen in worden aangebracht of eventueel drie of vier. Dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte. Ook zal je je moeten afvragen of het vaste ramen moeten zijn. Nu is het raadzaam om ervoor te zorgen dat er altijd één raam opengezet kan worden. Dat is vooral tijdens de zomermaanden van belang omdat het op de zolder toch wel erg warm zou kunnen worden. Nu zijn openslaande ramen wel duurder maar het is toch wel noodzakelijk om er minimaal één te hebben. Een openslaand raam moet worden afgehangen en er moeten meer materialen voor worden gebruikt.

Een dakkapel opbouwen

Een dak kapel kan je laten opbouwen door een aan nemer. Hij zal dan precies moeten weten wat de wensen zijn voor het plaatsen van de dak kapel. Dat moet allemaal vooraf zijn vastgelegd in een offerte. Wanneer je alles zelf uitgezocht hebt kan je de wensen op papier zetten aan de hand hiervan de offertes laten maken. Laat meerdere offertes maken door verschillende aan nemers. Wanneer je de offertes ontvangen hebt moet je deze goed doornemen. Je moet nagaan of al je wensen in het dak kapel worden verwerkt. Wanneer je de aan nemer hebt uitgekozen die je dak kapel kan opbouwen moet je eerst samen de offerte stap voor stap doornemen. Alles zal op de offerte moeten staan. Zo ook de kosten die worden gerekend voor het maken van de ruimte in het dak. Om de kosten te drukken kan je afspreken dat je zelf de ruimte vrij maakt. Wanneer dat is gebeurd kan de aan nemer gaan beginnen met de opbouw. Een aan nemer zal ongeveer drie dagen werk hebben voor het opbouwen van de dak kapel.

Prefab dakkapel

Je kan ook overgaan tot de aankoop van een prefab dak kapel. Dit wordt dan geheel kant en klaar in de werkplaats gemaakt. Wanneer hij klaar is, zal hij met een kraan op het dak worden geplaatst. Over het algemeen zal de aan nemer maar een dag nodig hebben om de dak kapel af te werken. Het is maar waar uw voorkeur naar uitgaat en wat u eraan uit wilt geven voor wat betreft de kosten. 

dakkapel

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming