Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Drie mogelijkheden om je woonruimte te vergroten

Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden om je huis te vergroten; van aanbouw en garage tot dakopbouw of carport. Voordat je een keuze maakt voor één van deze opties, is het belangrijk na te gaan waar je de extra woonoppervlaktes voor nodig hebt. Wil je extra licht in je woonkamer of een extra slaapkamer op zolder creëren? Hierbij krijg je een overzicht van drie populaire mogelijkheden en de zaken die erbij komen kijken.

 

1. Aanbouw

Met een aanbouw op de begaande grond kun je een grote woonkamer of keuken maken, maar ook een speelkamer of wasruimte creëren. Een aanbouw is meestal speciaal voor je huis ontworpen, maar ook prefab-aanbouwen komen steeds vaker voor. Bij een aanbouw moet je allereerst je financiële ruimte bepalen. Daarnaast spelen er allerlei zaken van bouwtechnische aard een rol en moet je vergunningen aanvragen. Kies een aannemer die verstand van deze zaken heeft.

 

2. Dakopbouw

Een dakopbouw kan op verschillende manieren geplaatst worden. Op een plak dak kun je bijvoorbeeld een volledige opbouw laten plaatsen om een extra etage te maken. Door een dakopbouw met verlegde nol wordt aan één kant de nok verhoogd, met een gehele nokverhoging gebeurt dat aan twee kanten. De keuze ligt aan de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt. Voor een dakopbouw moet je altijd een bouwvergunning aan vragen. Laat je dus goed informeren door een aannemer en je gemeente.

 

3. Erker

Met een erker vergroot je niet alleen je woning, je verfraait deze ook nog eens. Een erker is een kleine aanbouw die bestaat uit drie kozijnen: twee schuingeplaatste en één rechte. Een erker bestaat hierdoor bijna volledig uit glas zodat je veel extra licht in je woon-, slaap-, of werkkamer krijgt. Het plaatsen van een erker lijkt door de kleine ingreep goedkoop, maar er hangt een prijskaartje van meer dan 5000 euro aan vast.

 

Je woonruimte vergroten doe je meestal niet zelf. Huur een professional in die je het beste resultaat kan garanderen. Neem contact op met aannemers of andere specialisten in de buurt: zij informeren je graag over de mogelijkheden en denken na over jouw wensen. Ook is het aan te raden om aannemers met elkaar te vergelijken. Dit kan eenvoudig door online verschillende offertes aan te vragen.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming