Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

De mogelijkheden van een dakkapel

Dat een dakkapel zorgt voor extra ruimte en licht in je huis, is je natuurlijk bekend. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden die je dakkapel nog aangenamer maken dan hij al is? Hieronder zetten we enkele dakkapel opties voor je op een rij, zodat je een goed beeld krijgt van de vele mogelijkheden!

Buitenkant van je dakkapel
Bij het kiezen van een dakkapel kun je zelf de indeling van je kozijnen en ramen bepalen. Wil je graag een smalle of juist brede verdeling? Kleine ruitjes, of meer standaard ramen? En kies je voor een valraam, of vind je een draai-kiepraam aangenamer? Ventilatieroosters behoren tegenwoordig tot de standaarduitrusting, maar je kunt zelf kiezen of deze in de draairamen, of in de vaste ramen gezet worden. Ook zijn er verschillende manieren om regenwater af te voeren. Zet je wensen op een rij en neem het door met je dakkapelspecialist.

Binnenkant van je dakkapel
Je dakkapel kan op verschillende manieren en met verschillende materialen afgewerkt worden. Gipsplaat, multiplex en schroten zijn hierbij de meest gebruikte materialen. Gipsplaat is de beste optie als je kiest voor behang of stucwerk. Multiplex zorgt voor een vlakke en stevige uitstraling. Schroten wordt voornamelijk gekozen voor een karakteristieke uitstraling. Om extra bergruimte te creëren bestaat de mogelijkheid om zogenoemde knieschotten te laten maken; verschuifbare schotten onder de schuine kant van je dak.

Extra opties voor je dakkapel
Meer opties om je dakkapel aangenamer te maken zijn bijvoorbeeld rolluiken, screens en raamhorren. Kies je voor draai-kiepramen, laat dan meteen raamhorren meeleveren. Zelf onhandig knutselen is dan niet meer nodig om muggen buiten te houden. Een rolluik is een goede keuze wanneer je graag licht en geluid buiten wilt sluiten. Geef je aan dat je graag een rolluik bij je dakkapel wilt laten meeleveren, dan kan deze netjes weggewerkt worden, zodat je het rolluik niet ziet wanneer deze omhoog is. Screens zijn fijn als je het zicht naar buiten enigszins wilt behouden, maar het felle zonlicht liever buiten laat. De mogelijkheden voor hang- en sluitwerk zijn legio. Vraag je dakkapelspecialist naar de beste opties.

Heb je al een beeld van jouw ideale dakkapel? Vraag dan offertes aan bij dakkapelspecialisten bij jou in de buurt!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming