Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

De kosten van een dakkapel

Bij de beslissing om een dakkapel aan te schaffen ga je niet over één nacht ijs. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het kostenplaatje; een dakkapel koop je niet voor een paar tientjes. Hoewel zo’n uitbouw een flinke investering vergt, kun je al snel honderden euro’s besparen door in zee te gaan met de juiste aannemer. Bovendien zorg je ervoor dat de waarde van je woning aanzienlijk stijgt. Hieronder lees je meer over de kosten van dakkapellen!
 

Als je een nieuwe dakkapel wilt laten plaatsen (of je dakkapel wilt laten verbouwen), heb je in Nederland de keuze uit een groot aantal partijen. Dat is maar goed ook, want daardoor heb je de mogelijkheid om de offertes van verschillende aannemers in je regio met elkaar te vergelijken. De eerste en belangrijkste tip luidt dan ook: vraag verschillende offertes aan en neem je tijd om de verschillende voorstellen met elkaar te vergelijken!

Een indicatie van de prijs van ‘de gemiddelde dakkapel’ is moeilijk te geven. Je kunt denken aan een ondergrens van enkele duizenden euro’s, terwijl de kosten natuurlijk flink kunnen oplopen tot meer dan €10.000. Dat heeft vanzelfsprekend alles te maken met de aannemer, de afmetingen van de dakkapel en jouw specifieke wensen, maar ook het materiaal van de dakkapel speelt wat dat betreft een belangrijke rol. Je hebt over het algemeen namelijk de keuze tussen hout, kunststof en aluminium.

Het is niet verstandig om je puur te laten leiden door het prijsverschil van de verschillende materialen. Op korte termijn kan het aantrekkelijk zijn om te kiezen voor het goedkoopste materiaal, maar wanneer daar bijvoorbeeld een matige isolatiewaarde tegenover staat betaal je uiteindelijk de prijs in de vorm van een hoge energierekening. Zo is het ook belangrijk om goed af te wegen welke extra mogelijkheden (bijvoorbeeld qua ventilatie) een extra investering waard zijn.

Ten slotte is het van groot belang om je goed te verdiepen in de voorwaarden van de verschillende aannemers, bijvoorbeeld op het gebied van de garantie. Voorkom dat je spijt krijgt van je beslissing, laat je goed informeren door meerdere partijen en begin met het aanvragen van offertes van diverse partijen in jouw omgeving!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming