Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapellen van hout: wat zijn de voor- en nadelen?

houten dakkapellen

Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een prefab dakkapel, een kunststof dakkapel en houten dakkapellen. Over die laatste gaan we het hier uitgebreid hebben. Wat zijn precies de voordelen van een houten dakkapel? Welke nadelen brengt hout met zich mee? Lees het hieronder en laat je bij je keuze helpen door dit informatieve artikel.

Houten dakkapellen: voordelen

We beginnen met de belangrijkste voordelen die houten dakkapellen met zich meebrengen. Zo kun je deze dakkapellen laten plaatsen in alle gewenste soorten en afmetingen. Bovendien kun je de kleur van je dakkapel altijd veranderen, omdat je hout gemakkelijk kunt overschilderen in een andere kleur. Verder zijn houten dakkapellen behoorlijk stevig en relatief betaalbaar: het prijsverschil met een kunststof dakkapel is aanzienlijk. Houten dakkapellen zijn daarnaast zowel te verkrijgen in een prefab constructie als in een op maat gemaakte constructie.

Houten dakkapellen: nadelen

Uiteraard kleven er ook aan houten dakkapellen nadelen. Zo is de levensduur van hout een stuk minder lang dan die van kunststof dakkapellen. Ook op het gebied van onderhoud scoort hout wat minder goed: houten dakkapellen hebben relatief veel onderhoud nodig, in tegenstelling tot de onderhoudsvriendelijke kunststof dakkapellen. Ook de plaatsing kan een probleem opleveren bij hout, aangezien deze dakkapellen behoorlijk zwaar zijn. Ten slotte is het verkrijgen van een vergunning bij de gemeente vaak wat lastiger bij houten dakkapellen. Het materiaal van de nieuwe dakkapel past in die gevallen niet bij de beoogde uitstraling van de wijk of straat waarin het huis staat. Bij de mogelijke plaatsing van houten dakkapellen is het dus aan te raden om al in een vroeg stadium contact op te nemen met je gemeente.

Kosten van een dakkapel

De prijzen van houten dakkapellen lopen behoorlijk uiteen. Zo zijn er verschillende soorten hout en is ook het verschil tussen een prefab en een op maat gefabriceerde dakkapel groot. Voor een standaard multiplex dakkapel ben je ongeveer tussen de €2.000 en €3.000 kwijt, terwijl je voor op maat gemaakte dakkapellen tot ongeveer €8.000 betaalt.

Laat je in ieder geval niet verblinden door de goedkoopste aanschafprijzen. Vaak vergen deze dakkapellen nogal wat onderhoud, en dat brengt weer kosten met zich mee. Denk hoe dan ook goed na over het materiaal van je nieuwe dakkapel, informeer bij de gemeente naar bijvoorbeeld de noodzaak van een bouwvergunning, vergelijk de aannemers in je omgeving uitgebreid en zet goede afspraken op papier voordat je de dakkapel laat plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming