Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapel schoonmaken en renoveren

Ziet je dakkapel er groezelig uit en twijfel je eraan om deze te vervangen? Door je dakkapel eens goed schoon te maken en te renoveren, vernieuw je de uitstraling van de dakkapel en verleng je de levensduur. En je bespaart ook nog op de kosten, want dakkapel renovatie kost de helft minder dan een nieuwe dakkapel! Dakkapellen die onderworpen zijn aan renovatie, zijn vaak niet te onderscheiden van nieuwe dakkapellen.

 

Schoonmaken

Om de uitstraling van je dakkapel aan te pakken is het allereerst van belang deze eens goed schoon te maken. De boeidelen van je kunststof dakkapel kun je een opknapbeurt geven door ze schoon te maken met sop en een schuurspons. Houten dakkapellen kun je het beste aanpakken met een gewone spons. En spuit als je klaar bent de dakkapel in met waterafstotende spray. Zo voor kom je groene aanslag en weerstaat e dakkapel de Nederlandse weerinvloeden beter.

 

Renoveren

Blijkt na het schoonmaken dat je toch moet renoveren? Het renoveren van een dakkapel bestaat veelal uit het opnieuw bekleden met onderhoudsvrije gevelbekleding. Aangetaste of verrotte onderdorpels worden vervangen. En blijk dat je dakkapel rot is, schimmel heeft of lekt? Dan worden deze problemen als eerste aangepakt voordat er opnieuw bekleed gaat worden. De gezamenlijke kosten voor het renoveren zijn dan echter al zo hoog, dat er op dit punt vaak voor een nieuwe kapel gekozen wordt.

 

Binnen één werkdag

Dakkapellen kunnen zowel aan de achter- als voorzijde van je woning vergunningsvrij worden gerenoveerd. De meeste renovaties beslaan 1 tot 2 dagen: dit is onder andere afhankelijk van de afmetingen van je oude dakkapel en de materialen die vervangen moeten worden. Het renoveren van een oude dakkapel kan 20% tot 40% minder kosten dan een geheel nieuwe. Maar als je dakkapel echt rot is, raden wij je aan een dakkapellen specialist in te huren om een nieuwe dakkapel te plaatsen. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming