Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapel: prijzen weten? Lees het in dit artikel!

dakkapel prijzen

Met een nieuwe dakkapel kun je de waarde van je huis flink opschroeven, maar uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan een dergelijke verbouwing. Wat zijn ongeveer de kosten bij het plaatsen van een dakkapel? De prijzen van de meeste dakkapellen – denk daarbij aan een standaard dakkapel van anderhalve meter hoog en tweeënhalve meter breed – liggen tussen de €2.500 en €4.000, afhankelijk van bijvoorbeeld het materiaal. Zo zijn houten dakkapellen over het algemeen goedkoper dan kunststof dakkapellen en betaal je voor een prefab dakkapel juist weer wat meer. Voor een houten dakkapel zijn prijzen vanaf €2.500 gebruikelijk, voor een kunststof dakkapel ben je minimaal €3.000 kwijt en prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €3.500.

Hout, kunststof & prefab dakkapellen

Bij een houten dakkapel zijn de prijzen dus het laagste, maar uiteraard heeft dat zo z’n consequenties. Dakkapellen van hout zijn niet bepaald onderhoudsvriendelijk en hebben een minder lange levensduur dan bijvoorbeeld kunststof dakkapellen. Mocht je de aanschafprijs echter van doorslaggevend belang vinden, dan is een houten dakkapel een prima en degelijke keuze.

Wie verder kijkt dan de aanschafprijs, zal erachter komen dat een kunststof dakkapel je op termijn behoorlijk wat zal opleveren. Zo zijn deze dakkapellen niet alleen onderhoudsvriendelijk – in tegenstelling tot hout hoeft kunststof niet regelmatig geschilderd te worden – maar isoleert een kunststof dakkapel ook uitstekend. De prijs mag weliswaar wat hoger zijn, maar een lagere energierekening zorgt er op de lange termijn voor dat je met een dakkapel van kunststof euro’s bespaart!

Een prefab dakkapel – prijzen van prefab dakkapellen zijn nog wat hoger – scoort ook goed op het gebied van onderhoud en isolatie, maar heeft als bijkomende voordelen dat het plaatsen in de meeste gevallen eenvoudig is en de levering niet veel tijd nodig heeft. Zo zie je dat bij een dakkapel prijzen op het eerste gezicht niet zaligmakend zijn. Meestal betaalt een investering zich terug in de vorm van voornamelijk energiebesparing.

Afmetingen van de dakkapel & prijzen

Wil je graag een bredere dakkapel laten plaatsen dan gemiddeld? Informeer dan eerst bij de gemeente of je een vergunning dient aan te vragen. Daarbij heeft die beslissing vanzelfsprekend financiële consequenties. Globaal moet je per extra meter breedte van de dakkapel denken aan prijzen rond de €750. Dat betekent dat je voor een houten dakkapel van drieënhalve meter breed ongeveer tussen de €3.000 en €3.500 betaalt, voor een kunststof dakkapel moet rekenen op prijzen tussen de €3.500 en €4.000 en een prefab dakkapel €4.000 tot €4.500 moet kosten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming