Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapel plaatsen, doe ik het zelf of laat ik het doen?

Dakkappel plaatsen

Ben je van plan om een dakkapel te plaatsen op je woning? Super! Maar heb je er al over nagedacht wie de dakkapel gaat plaatsen? Ga je het zelf doen of laat je het doen?

Over het algemeen laat men de dakkapel door een deskundig en gespecialiseerd bedrijf plaatsen. Een dakkapel plaatsen is immers niet zo maar iets. Je moet natuurlijk handig zijn, maar je moet ook enige kennis hebben. Zo moeten termen als ‘afschuifspanning’, ‘afschot’, ‘gording’ en ‘dakbeschot’ je bekent in de oren klinken. Een beginnend klusser raden we daarom aan om de dakkapel te laten plaatsen. Wellicht bespaar je kosten wanneer je de dakkapel zelf plaatst. Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat de dakkapel goed geplaatst wordt, waardoor hij jaren mee gaat. Maar deze keuze maak je zelf!

Zelf een dakkapel plaatsen

Ga je zelf een dakkapel plaatsen? Bedenk dan eerst goed wat voor dakkapel het gaat worden. Wanneer je zelf een dakkapel gaat plaatsen adviseren wij je om voor een zogenaamde prefab dakkapel te kiezen. Deze dakkapel is het makkelijst te plaatsen voor een thuisklusser. De prefab dakkapel is in twee varianten verkrijgbaar:

 1. Prefab kant en klare dakkapel
  Deze dakkapel wordt kant en klaar geleverd. Het is nu dus alleen nog een kwestie van de dakkapel plaatsen.
 2. Prefab dakkapel bouwpakket
  Deze dakkapel moet je ter plekke zelf nog in elkaar zetten.

Doorgaans kunnen prefab dakkapellen in één dag geplaatst worden, mits je enige kennis van zaken hebt natuurlijk!

Natuurlijk zitten er een aantal voor- en nadelen aan een prefab dakkapel plaatsen:

Voordelen prefab dakkapel:

 • De dakkapel kan snel en gemakkelijk geplaatst worden
 • De dakkapel is licht van gewicht
 • De prefab dakkapel heeft een lange levensduur
 • De prefab dakkapel behoeft weinig onderhoud

Nadelen prefab dakkapel:

 • Een prefab dakkapel is niet in veel verschillende materialen te bestellen

Een dakkapel laten plaatsen

Speel je liever op safe? Laat je dakkapel dan plaatsen door een professional. Wellicht is het verstandig om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Zo kan je gemakkelijk en snel de prijzen vergelijken. Wat je ook eens zou kunnen doen is aankloppen bij mensen die al eerder een dakkapel hebben laten plaatsen. Vraag eens welk bedrijf deze dakkapel geplaatst heeft. Ga eens na of deze mensen tevreden zijn over het bedrijf. Wanneer zij aangeven een volgende keer weer met dit bedrijf in zee te willen gaan, kan je er vanuit gaan dat het om een goed bedrijf gaat. Overigens kan een professioneel bedrijf je dakkapel plaatsen binnen een dag!

Conclusie

Zelf een dakkapel plaatsen moet je echt alleen doen wanneer je zeker weet dat je het kan. Je moet de nodige kennis en klus ervaring hebben! Wanneer je een professioneel bedrijf de dakkapel laat plaatsen kan je er vanuit gaan dat de dakkapel op een deskundige wijze geplaatst wordt.

Natuurlijk kan er wat fout gaan tijdens het plaatsen van een dakkapel, met name wanneer je dit zelf doet. Dit gaat ten koste van de levensduur van de dakkapel. Of erger: wanneer de dakkapel niet correct geplaatst is kan dit leidden tot schade, zoals waterschade. Wanneer je de dakkapel zelf geplaatst hebt kan je de kosten op niemand verhalen, deze betaal je dus uit eigen zak. Wanneer je de dakkapel door een erkend bedrijf laat plaatsen is de kans aanzienlijk kleiner dat de dakkapel verkeerd geplaatst wordt. Mocht dit onverhoopt toch het geval zijn, kan je eventuele kosten verhalen op het bedrijf. Mits je alles zwart op wit zet natuurlijk.

Wellicht is zelf een dakkapel plaatsen goedkoper. Maar houdt er wel rekening mee dat dit enige tijd en kennis van je vergt! En mocht het plaatsen van de dakkapel niet helemaal goed gaan, kost het je juist alleen maar meer. Denk dus goed na voordat je beslist de dakkapel zelf te plaatsen. Een dakkapel plaatsen is immers een vak apart!

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming