Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapel: kosten besparen als je een dakkapel koopt!

dakkapel kosten besparen

Als je hebt besloten om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen, om meer ruimte in je woning te scheppen en/of de waarde van je huis te laten stijgen, zul je behoorlijk wat geld vrij moeten maken. Daarom is het belangrijk om te besparen op dakkapel kosten waar het kan. Hieronder lees je enkele adviezen die je mogelijk op weg helpen om de kosten van je nieuwe dakkapel zo laag mogelijk te houden.

Bereid je voor

 Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt en vastbesloten bent om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen, kun je meteen maar beter zo veel mogelijk informatie inwinnen en beslissen wat voor soort dakkapel het gaat worden. Lees bijvoorbeeld alles over de voor- en nadelen van een kunststof dakkapel en een prefab dakkapel. Zo ben je niet afhankelijk van de informatie en adviezen die worden verstrekt door potentiële aannemers, voor wie uiteindelijk natuurlijk alleen het commerciële belang telt.

Meer dan één dakkapel: kosten omlaag

 Als je meer dan één dakkapel tegelijk laat plaatsen, profiteer je van – in verhouding uiteraard – lagere kosten. De aannemer zal waarschijnlijk niet alleen met een aantrekkelijke korting op de proppen komen, maar ook de bespaarde materiaalkosten verrekenen in de dakkapel kosten voor de klant. Dit geldt niet alleen bij de plaatsing van meerdere dakkapellen bij dezelfde woning, maar ook als je buren bijvoorbeeld besluiten tegelijkertijd een dakkapel te laten plaatsen. Informeer dus altijd even en zorg dat je jezelf achter niet voor het hoofd hoeft te slaan!

Concurrentie gebruiken

Zoals met zo veel producten kun je ook bij de aanschaf van een dakkapel kosten besparen door een slim spel te spelen. Door het aanvragen van meerdere offertes bij aannemers in de omgeving kun je schermen met lagere dakkapel prijzen bij de concurrentie en op die manier het onderste uit de kan halen.

Maak goede afspraken

Als je een eenmaal een geschikte aannemer hebt uitgekozen, zet dan duidelijke afspraken op papier en zorg dat je na de plaatsing van de dakkapel niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Vraag voor de zekerheid dingen na als ze onduidelijk zijn en bespaar jezelf een hoop ellende!

Dakkapel: kosten & seizoenen

Je vraagt je af: wat hebben dakkapellen en jaargetijden met elkaar te maken? Sommige aannemers geven korting in de winter, dus houd ook hier rekening mee! Wilde je eigenlijk al in september je dakkapel laten plaatsen, wacht er dan nog even mee.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming