Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapel isoleren: 3 manieren!

Een nieuwe dakkapel heeft automatisch een ‘warm dak’. Dit warme dak is een speciale constructie voor isolatie. Maar heb je een bestaande dakkapel die niet goed geïsoleerd is? Het platte dak van je dakkapel kun je op drie manieren laten isoleren, namelijk door een warm dak, koud dak of omgekeerd dak. Hoe zien deze constructies eruit en welke kun je het beste kiezen?

 

Warm dak

Bij een warm dak isolatie zit de isolatie aan de buitenzijde van de dakkapel. Isolatiemateriaal wordt op het dakbeschot gelegd waar overheen de dakbedekking komt. Hierdoor blijft de dakconstructie, zoals de balken en het dakbeschot, op dezelfde temperatuur als je huis. Vandaar de naam ‘warm dak’.

 

Koud dak

Bij koud dak isolatie wort de isolatie aan de onderkant van het dak aangebracht. Als isolatiemateriaal wordt er meestal glaswol of steenwol gebruikt. Door deze isolatie wordt het dak niet opgewarmd door de warmte in huis en blijft deze dus ‘koud’. Een tip: om condensatie tegen te gaan moet je altijd een paar centimeter ruimte overlaten tussen de dakconstructie en de isolatie.

 

Omgekeerd dak

Tot slot kun je kiezen voor een omgekeerd dak isolatie. Hierbij wordt de isolatie op de dakbedekking gelegd en afgewerkt met grind of tegels. Het speciale isolatiemateriaal is natuurlijk sterk genoeg om op te lopen en waterdicht. Deze vorm van isoleren is een variant op de warme dak isolatie. Omdat de isolatie aan de buitenkant zit, blijft ook hier de dakconstructie van de dakkapel warm.

 

Vrijwel geen enkele dakkapel is hetzelfde. Om erachter te komen welke isolatie-constructie het beste bij jouw situatie past, is het verstandig een specialist naar je dakkapel te laten kijken. Via online offertes kom je snel en geheel vrijblijvend in contact met isolatiebedrijven in jouw postcodegebied. Zij kunnen je alles vertellen over dakkapelisolatie. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming