Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Dakkapel goed laten isoleren: noodzaak!

Een dakkapel zorgt letterlijk en figuurlijk voor toegevoegde waarde aan je woning en is dus meestal een prima investering. Er zijn echter wel een aantal zaken waarop je moet letten als je een dakkapel laat bouwen. Denk bijvoorbeeld aan eventuele vergunningen, maar vergeet ook niet het belang van een goede isolatie. Hieronder lees je hoe en waarom!


Met een goede isolatie van je dakkapel zorg je in de eerste plaats natuurlijk voor een aangename temperatuur, waarmee je er tegelijkertijd voor zorgt dat je minder hoeft te stoken en je een mooi bedrag kunt besparen op je energierekening. Daarnaast heb je te maken met het zogenaamde bouwbesluit, waarin enkele voorwaarden staan met betrekking tot isolerende maatregelen.


Bij het isoleren van de buitenkant van je dakkapel is het allereerst van belang dat tussen de isolatie en de gevelbekleding een ruimte zit (de spouw) van om en nabij 2,5 tot 3 centimeter. Ook de aanwezigheid van een waterwerende folie die eveneens damp doorlaat is essentieel, aangezien die folie regenwater tegenhoudt en er tegelijkertijd voor zorgt dat het vocht van binnen naar buiten verdampt. Om kieren en naden te voorkomen laat je het folie doorlopen tot over het dakbeschot.


De binnenkant van de dakkapel kan op twee manieren worden geïsoleerd, namelijk tussen de dakplaat en dakbedekking of aan de onderkant van het dakbeschot. In de meeste gevallen is die eerste optie het beste, omdat je daarmee condensvocht voorkomt aan de binnenkant. Als je de isolatie aan de onderzijde van het dakbeschot aanbrengt, is het belangrijk om met zogenaamde dampremmende folie te werken. Zorg er in elk geval voor dat je vermijdt dat er vochtinsluiting plaatsvindt en dicht mogelijke luchtlekken af. Ook een spouw boven de dakisolatie is belangrijk, terwijl je met een rooster de ventilatie eveneens kunt stimuleren.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming