Vraag gratis offertes aan bij bedrijven uit uw regio:

Bijvoorbeeld: 2 dakkapellen van 150 x 150cm

Bouwvergunning dakkapel aanvragen? Zo doe je dat!

bouwvergunning dakkapel aanvragen

Voldoe je niet aan de voorwaarden om je nieuwe dakkapel te laten plaatsen zonder vergunning en moet je met de bouwtekening van de dakkapel naar de gemeente om een bouwvergunning aan te vragen? Dat klinkt als een ingewikkelde en langdurige procedure, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Lees alle tips in dit artikel eens rustig en zorg ervoor dat die bouwvergunning voor je dakkapel binnen de kortste keren geregeld is!

Bouwvergunning dakkapel aanvragen

 Voor het aanvragen van een bouwvergunning van je dakkapel moet je bij de gemeente zijn. Via de juiste afdeling, bijvoorbeeld Wonen of Bouwen, kun je waarschijnlijk in het bezit komen van een aanvraagformulier. Ook op de website van je gemeente kun je zo’n aanvraagformulier mogelijk downloaden. Op het aanvraagformulier lees je precies welke documenten je nodig hebt voor het aanvragen van een bouwvergunning, zoals een bouwtekening.

 

Natuurlijk wil de gemeente zo concreet mogelijk weten wat de plannen zijn, en daar heb je dan weer een aannemer voor nodig. Vervolgens wordt de aanvraag beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bouwkundige voorschriften. Na gemiddeld anderhalve maand na de aanvraag zul je uitsluitsel krijgen van de gemeente. Heb je om wat voor reden dan ook graag eerder duidelijkheid, dan valt er vaak te praten over een versnelde besluitvorming.

Eventuele bezwaren

 Omdat ook omwonenden op de hoogte moeten worden gebracht van een positief besluit met betrekking tot de bouwvergunning van een dakkapel, wordt het besluit openbaar gemaakt. Dit is wettelijk verplicht en gebeurt bijvoorbeeld via de website van de gemeente en/of in de lokale krant of een huis-aan-huisblad. Buurtbewoners die bezwaar aantekenen tegen de beslissing, hebben vervolgens zes weken de tijd om hun klacht kenbaar te maken. In de praktijk zal dit weinig problemen opleveren, maar als je echt zeker van je zaak wilt zijn, kun je dus het beste wachten totdat ook die termijn verstreken is.

Mocht het bezwaar van je buurtbewoner(s) worden gehonoreerd, dan wordt de bouwvergunning van de dakkapel met onmiddellijke ingang ingetrokken. De bouwplannen mogen in dat geval niet meer worden gerealiseerd. Wel heb je de mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan bij de rechter.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming