Zijn alarmsystemen in 2010 echt nodig?

Beveiliging alarmsystemen

Dat bepaalt elke huiseigenaar zelf. Maar weet wel dat er in Nederland zo’n 120.000 keer per jaar ingebroken wordt. Dat is niet niks! Vooral in de winterperiode neemt het aantal inbraken toe. Met name worden er elektrische apparaten zoals laptops, LCD TV’s en gamecomputers gestolen. Maar ook sierraden en geld vallen bij inbrekers vaak in de smaak. Elke huiseigenaar heeft zelf de keuze of hij zijn huis wil beveiligen met één of meerdere alarmsystemen of niet.

Alarmsystemen zijn voor veel inbraakmethoden toepasbaar

Alarmsystemen schrikken inbrekers af om daadwerkelijk tot een inbraak over te gaan. Word er toch tot inbraak over gegaan? Dan zorgen alarmsystemen er als snel voor dat de inbreker zo snel mogelijk bij jouw huis weg wil. Tenminste, als het gaat om alarmsystemen waarbij direct een alarm afgaat wanneer de inbreker wil binnendringen. Overigens bestaan er ook ‘stille’ alarmsystemen. Deze alarmsystemen maken op de plaats van de inbraak geen geluid. Deze geven direct aan de politie door dat er momenteel een inbraak plaatsvindt. Hierdoor kan de politie zo snel mogelijk ter plaatsen zijn en de dader(s) arresteren.

Meest voorkomende inbraakmethoden

Om met de juiste alarmsystemen je huis te beveiligen is het van belang om te weten wat de meest voorkomende inbraakmethoden zijn:

 • Openbreken
  In veel gevallen gebruiken inbrekers een koevoet of een simpele schroeven draaier om een huis binnen te komen. Met deze materialen breken zij zo een deur of raam open.
 • Cilinder afbreken
  Er bestaan sloten waarbij de cilinder van het slot uitsteekt. Met een simpele tang kan de inbreker de cilinder afbreken en de deur in een handomdraai openen.
 • Boren van gaatjes
  Laat de sleutel nooit in het slot zitten want dankzij deze sleutel kan een inbreker binnen dringen. Ze boren een klein gaatje in het slot. Daarna kunnen ze met een ijzerdraadje de deur opendraaien.
 • Inslaan of ingooien van ramen
  Zet nooit waardevolle spullen in het zicht, vooral niet in de buurt van een raam. Inbrekers zijn zo brutaal dat ze gerust een baksteen door de ruit gooien, spullen meenemen en er weer als een haas vandoor gaan.
 • Flipperen
  Is er bij jouw thuis ruimte tussen de deur en het kozijn? Dan kan een inbreker met een pasje of een simpel stukje plastic zelfs het huis binnendringen. Draai daarom altijd de deur op slot!
 • Binnen sluipen
  Ben je even een boodschap doen? Of even iets afgeven bij het postkantoor? Zelfs dan sluipen inbrekers gewoon binnen door ramen of deuren die open staan.
 • Hengelen
  Bij sommige voordeuren kunnen inbrekers met een simpele kleerhanger al binnen komen. Zij steken de kleerhanger door de brievenbus in de voordeur en kunnen zo het slot open trekken. Daarom is het erg belangrijk ook de voordeur altijd op slot te doen.

Wanneer er via één van deze inbraakmethoden ingebroken wordt zullen de alarmsystemen altijd afgaan.

Alarmsystemen helpen niet bij de ‘babbeltuc’

Bij bovenstaande inbraakmethoden zullen de alarmsystemen altijd afgaan omdat het huis binnen wordt gegaan zonder dat men de code op het alarmsysteem invoert. Hierdoor weten de alarmsystemen dat het om een indringer gaat. Maar wat nu als je zelf per ongeluk een inbreker binnen laat? Dat zal je nooit doen denk je, maar je weet maar nooit. Tegenwoordig is de ‘babbeltruc’ een veel gebruikte inbraakmethode.

De babbeltruc is een methode waarbij het slachtoffer de inbreker zelf binnen laat. Er wordt aangebeld door iemand die zich voordoet als de meterstandenopnemer of iets dergelijks. Vaak vertellen zij een zeer overtuigend verhaal waardoor het slachtoffer geloofd dat deze man of vrouw oprecht de meterstand komt opnemen. Zodra deze zogenaamde meterstandopnemer naar binnen gaat om ‘de meterstand op te nemen’ wordt het slachtoffer belaagd. Dit kan tot allerlei vervelende situaties leiden. Wanneer dit het geval is, zal het alarmsysteem niet afgaan. Simpelweg omdat het alarmsysteem niet weet dat er een inbreker binnen is. Hetgeen wel werkt tegen deze babbeltrucmethode is het plaatsen van een kettinkje op de voordeur. Zo kan het potentiële slachtoffer het hele verhaal aanhoren zonder dat de inbreker binnen kan komen. Vraag voor de zekerheid ook altijd om een identiteitsbewijs voordat je iemand zomaar binnen laat.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming