Welke soorten sloten passen het best bij mijn woning?

Het kan behoorlijk lastig zijn om de meest geschikte sloten voor de ramen en deuren in uw woning te vinden. Welke sloten gebruikt u bijvoorbeeld momenteel in uw deuren? Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met de beste slotenmakers uit Nijmegen, die ons meer konden vertellen over de verschillende soorten sloten die tegenwoordig populair zijn. De slotenmakers raden consumenten aan om hun sloten zeker eens per drie jaar te laten controleren door een slotenmaker. Zo weet u zeker dat u sterke en kwalitatief goede sloten op uw ramen en deuren heeft om inbrekers buiten de deur te kunnen houden.

De meest geschikte sloten voor deuren

Voor woningdeuren zijn cilindersloten de meest geschikte sloten volgens veel slotenmakers. Deze cilindersloten zitten doorgaans op twee of drie punten met de deurpost verbonden, waarbij de tweepuntsloten een stuk steviger zijn dan de driepuntsloten. De cilindersloten worden in verschillende modellen aangeboden, zodat u altijd een type slot vindt die aansluit bij de stijl van uw woning en interieur. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar klassieke sloten, of vindt u een moderner model slot het mooist?

Sloten voor uw ramen

Naast de sloten op uw deuren, zijn ook de sloten op uw ramen van erg groot belang. Op ramen wordt doorgaans gebruik gemaakt van bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is onder meer van de dikte van uw kozijnen afhankelijk, welk type sloten het meest geschikt is. Ook de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) speelt hier een belangrijke rol in. Oplegsloten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor ramen die naar binnen toe geopend kunnen worden.

Mocht u twijfelen over de meest geschikte sloten voor de ramen in uw woning, dan is het raadzaam om u hierover te laten adviseren. Een slotenmaker kan u passend advies geven en de sloten direct voor u installeren. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming