Verzekeren van uw woning

Gaat u intrek nemen in een nieuwe woning? Of wilt u gewoon even kijken wat de mogelijkheden zijn van een verzekering? Dan moet u natuurlijk voldoende informatie opdoen omtrent het verzekering van een woning, want er zijn tal van mogelijkheden op dit gebied. Zo kunt u alles binnen uw woning verzekeren of kunt u uzelf verzekeren tegen mogelijke ongelukken. Wij zullen u informeren op deze gebieden, zodat u weet wat er allemaal mogelijk is en waar u uzelf precies voor wilt verzekeren. Wij hopen natuurlijk dat deze verzekeringen niet nodig zullen zijn, maar wanneer het toch nodig is kunt u maar beter voldoende gedekt zijn.

Schade door en aan anderen

Bent u in uw woning en stoot een ander uw dure vaas om of komt per ongeluk de televisie van de kant? Daar hoort een aansprakelijkheidsverzekering bij. Dit zorgt dus voor een dekking die u bij andere maakt, maar ook van andere die schade maken in uw woning. Ook bij schade door natuurlijk geweld, zoals het verwaaien van dakpannen op de auto van de buurtman kan worden gedekt in dit type verzekering.

De woning zelf verzekeren

Ook kunt u natuurlijk een woonverzekering afsluiten. Deze wordt in de volksmond echter een opstalverzekering genoemd. Dit dekt alle schade in de woning, ongeacht wie de boosdoener dan ook mag zijn. Wanneer u een hypotheek afsluit zal de verstrekker hiervan u het geld pas toereiken wanneer er een dergelijke verzekering is afgesloten. Binnen deze verzekering valt ook bijvoorbeeld het kapot gaan van waardepapieren of de muren die al staan.

Een ander type verzekering, maar wel deels hetzelfde als een opstalverzekering, is een inboedelverzekering. Dit is schade aan spullen die in uw huis aanwezig zijn. Ook bijvoorbeeld schade aan de dakkapel door harde windstoten of schade aan de ruiten van een tuinhuis doordat uw kinderen in de tuin hebben gespeeld. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming