Tips voor het beveiligen van je woning

In een tijd waarin inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan tijdens hun inbraken, is het van groot belang dat je een woning op de juiste manier beveiligt. Zo is het gebruik van sloten niet langer voldoende om de kans op inbraken te minimaliseren. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de mogelijkheid om een alarmsysteem in huis te gebruiken. Alarminstallaties worden in tal van verschillende modellen aangeboden en kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Wij spraken met een slotenmaker uit Mechelen, die ons hier meer over kon vertellen.

Een risicoanalyse van je woning maken

Volgens deze slotenmaker begint het beveiligen van woningen met het (laten) maken van een risicoanalyse van je woning. Met een risicoanalyse kunnen de belangrijkste beveiligingsrisico’s binnen je woning in kaart gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan verouderde sloten op ramen en deuren, slecht beveiligde ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp, enzovoorts.

Op basis van de risicoanalyse, die je onder meer door een slotenmaker kunt laten maken, kun je een beveiligingsplan opstellen. Het beveiligingsplan bevat een combinatie van goede sloten voor ramen en deuren, met meerdere beveiligingscomponenten.

Beveiligingscomponenten in huis gebruiken

Sloten helpen je om de kans op een inbraak te verkleinen. Wanneer een inbreker echter binnen je woning is weten te komen, hebben de sloten weinig nut meer. In dit geval kan een bewegingssensor, een magneetcontact of een elektronische beveiligingscamera veel effectiever zijn. Deze beveiligingscomponenten worden gekoppeld aan een centraal alarmsysteem, die direct geactiveerd wordt in het geval van een inbraak. Het alarm zal inbrekers afschrikken, omdat dit de kans vergroot dat zij betrapt worden.

Het is aan te raden om een alarmsysteem of nieuwe sloten altijd door een slotenmaker te laten installeren. Een slotenmaker beschikt over de nodige ervaring om de juiste beveiligingscomponenten in je woning te plaatsen. Zo kun je de kans op inbraken zo klein mogelijk maken!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming