Kies voor goede cilindersloten

In dit artikel vindt u uitleg en handige tips om de juiste cilindersloten te kopen. Aan de hand van dit artikel hopen wij dat u meer komt te weten over de verschillende typen cilindersloten.

Waarom cilindersloten vervangen?

De redenen om cilindersloten te vervangen kan uiteenlopen. Vaak komt het voor dat men cilindersloten vervangt op het moment dat er een inbraak is geweest, een verhuizing heeft plaatsgevonden of dat er sleutels verloren zijn. Er wordt minder vaak gedacht aan de inbraakveiligheid van de bestaande cilindersloten.

3 kwaliteiten

Wij maken het onderscheid in drie kwaliteiten cilindersloten.

Brons: Binnendeurcilinders – zonder SKG keurmerk

De standaard cilinder is een voordelige cilinder. Deze cilinder heeft geen boorbescherming en is niet leverbaar in verlengde uitvoering. Dit cilinderslot is wel gelijksluitend te leveren. Gelijksluitend houdt in dat er met één sleutel meerdere sloten geopend kunnen worden.

Het standaard cilinderslot heeft geen SKG keurmerk. Dit houdt in dat de cilinders minder geschikt zijn voor buitendeuren. Via een SKG keuring wordt er bij sloten gekeken hoeveel weerstand het slot biedt tegen inbraak.

Zilver: Buitendeurcilinders – met SKG2 of SKG3 keurmerk

Het zilver cilinderslot is een kwaliteitscilinder met boorbescherming en is leverbaar in SKG 2 sterren of SKG 3 sterren keurmerk.

Het SKG** cilinderslot is met 2 sleutels aan beide kanten tegelijk te bedienen, dit is erg handig als u per ongeluk de sleutel aan de binnenkant van de deur laat zitten. Het SKG** cilinderslot moet 3 minuten weerstand bieden tegen inbraak met een uitgebreide gereedschap set. Het SKG*** cilindersloten moet 5 minuten weerstand bieden tegen inbraak met een uitgebreide gereedschap set. Bovendien is deze SKG3 cilinder beschermd tegen het kerntrekken. Dit is tegenwoordig een populaire manier van inbraak.

Goud: Certificaatcilinder – met SKG3 keurmerk en certificaat

Bij certificaatcilinders kunnen de sleutels alleen bijbesteld worden door middel van het bijgeleverd certificaat (pasje met code). Hierdoor kunnen sleutels niet zomaar door iedereen bijgemaakt worden, maar alleen door de eigenaar van het pasje. Deze cilinders worden vaak bij winkels, bedrijven of kantoren gebruikt zodat u altijd controle heeft over het aantal sleutels.

De certificaatcilinders kunnen ook worden geleverd met de zogenaamde keersleutel. Hierbij is er geen boven- of onderkant en kan de sleutel dus op beiden manieren in het cilinderslot gestoken worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over cilindersloten of ons assortiment, neem gerust contact of ga naar onze webshop Profielcilinder.nl. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming