Inbraakpreventietips door de slotenmakers Utrecht

Hoe zorgt u er momenteel voor dat u inbrekers buiten de deur houdt? Wij spraken met de beste slotenmakers uit Utrecht, die ons meer konden vertellen over inbraakpreventie. Het wordt steeds belangrijker om uw woning goed te beveiligen, nu inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken tijdens woninginbraken. Niet alleen kunnen er waardevolle of dierbare voorwerpen worden meegenomen bij een inbraak, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Denkt u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan bij een inbraak. In dit artikel geven we u een aantal handige tips om de inbraakpreventie binnen uw woning te verbeteren.

Zorg voor de juiste sloten op ramen en deuren

Een goede inbraakpreventie begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren. Slotenmakers kiezen doorgaans voor zogenaamde cilindersloten op deuren, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te veiliger deze vanzelfsprekend ook is. Een slotenmaker kan u helpen bij het vervangen van uw huidige sloten voor nieuwe sloten. Op ramen maakt men vaak gebruik van bijzetsloten, die als opleg- en insteeksloten voorkomen.

Optionele inbraakpreventiecomponenten

Naast de mogelijkheid om uw huidige sloten in ramen en deuren te vervangen, kunt u er ook voor kiezen om optionele inbraakpreventiecomponenten te laten plaatsen. Denk bij deze inbraakpreventiecomponenten onder meer aan bewegingssensoren, elektronische camera’s en zogenaamde magneetcontacten. Deze componenten kunt u op een alarminstallatie aansluiten, wat inbrekers af zal schrikken. Een afgaand alarm maakt de kans immers groter dat zij zullen worden opgemerkt door omwonenden.

Heeft u geen idee welke beveiligingscomponenten geschikt zijn voor uw woning? Laat u hierover adviseren door een erkende slotenmaker bij u in de buurt. Slotenmakers hebben doorgaans een ruime expertise in het beveiligen van woningen, waardoor zij uw woning vaak een stuk veiliger kunnen maken. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming