Huis beveiligen tegen inbraak

inbrekers

Gemeentes met lokale politie nemen maatregelen om uw woonomgeving veiliger te maken. Om uw omgeving en woning optimaal te beveiligen tegen criminaliteit, zoals inbraak en diefstal, is het verstandig voorzorgsmaatregelen te nemen. Is uw huis voldoende beveiligd tegen woninginbraak en diefstal?

Soms is het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk voldoende om woninginbraak tegen te gaan. In andere gevallen is het verstandig andere maatregelen te nemen. De keuze hierin is afhankelijk van een aantal vraagstukken, te noemen:

1. Hoe goed wilt u uw woning beveiligen
2. Hoeveel geld heeft u over voor woonbeveiliging?
3. Woont u in een omgeving waar veel criminaliteit is? 

Beveiliging tips

Uw woonveiligheid kan aanzienlijk verbeterd worden door relatief kleine investeringen en aanpassingen. Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk, des te groter de kans is dat inbrekers buiten blijven. Hier volgen een aantal voorzorgsmaatregelen om de kans op inbraak te verkleinen en inbrekers te verjagen.

 
Goed hang- en sluitwerk heeft een certificaat van de Nederlandse nationale Politie, afgekort als PKVW. Dit geldt voor zowel deuren als ramen. Zorg er tevens voor dat je de deur niet vergeet op slot te doen of de sleutels vergeet in de deur. Dit is een van de oorzaken van woninginbraak.

Hang verlichting op bij de regulieren doorgangen van het huis, zoals schuur-, tuin- en voordeur. Inbraakverlichting is uitgerust met bewegingssensoren, waardoor de lampen worden ingeschakeld op het moment een persoon het huis nadert.

Heb je waardevolle objecten in het huis? Berg ze veilig op in een inbraak- en brandwerende kluis. Zorg ervoor dat waardevolle objecten, zoals sieraden en losgeld, uit het zicht zijn van mensen die het huis passeren.

Zorg ervoor dat je geen ladders of ander klimmateriaal bij het huis hebt staan wat inbrekers kunnen gebruiken om het huis (ongewenst) te betreden. Berg ze op achter slot en grendel - uit het zicht van passanten.

Veiligheid door camerabewaking in en rondom het huis. Met een ip (internet protocol) beveiligingscamera kan je inbrekers afschrikken. Het beeld van dergelijke camera’s kan je doorverbinden naar je computer, telefoon of tablet. Bekijk hier diverse soorten ip camera’s. Bijkomend voordeel is dat videobeelden kunnen dienen als bewijsstuk naar de verzekeringsmaatschappij. Op deze manier heb je meer zekerheid dat je vergoeding krijgt.

Voorkomen is beter dan genezen

Om je in het vervolg beter te beschermen tegen een inbraak kan het raadzaam zijn om rolluiken te laten plaatsen. Rolluiken hebben een inbraakwerende werking en de inbreker zal ook eerder het huis overslaan. Op rolluikenprijzen.eu vind je veel bruikbare informatie over inbraakwerende rolluiken.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming