Huis beveiligen? Met een gerust hart op vakantie!

Homesafety alarmsystemen

De koffers zijn gepakt, het paspoort zit veilig in de binnenzak of tas, en u bent klaar om te vertrekken naar het vliegveld. Of beter gezegd, bijna klaar... Want wilt u echt met een gerust hart op vakantie gaan, dan is er nóg iets wat u moet doen. Check voordat u de deur dichttrekt of uw woning inbraak-proof is. Het beste zijn de alarmsystemen, zoals van Homesafety. Ex-inbreker Evert Jansen geeft vast wat tips hoe u zelf de eerste maatregelen kunt nemen.


In 2010 waren er in de grote steden opnieuw meer inbraken. Gelukkig kunnen bewoners zelf actief meewerken aan inbraakpreventie. De meeste tips liggen zelfs voor de hand. Toch weet Evert Jansen, ex-inbreker en preventievoorlichter bij Stichting Veiligheid & Preventie, dat ze vaak worden vergeten. “Kostbare spullen liggen in het zicht, mensen laten ramen of deuren op een kier staan en hangen (reserve)sleutels van de auto op het sleutelrekje in de gang. Toegang, buit en vervoer in een handomdraai. Het wordt inbrekers veel te gemakkelijk gemaakt.”

 

Vakantie betekent bovendien dat inbrekers van de normale tijdsdruk zijn verlost. Evert Homesafety alarmsystemen: slaap met een gerust hartJansen: “Waar hij normaal snel moet handelen en goede sloten het hem lastiger maken, heeft de inbreker tijdens uw vakantie langer de tijd. Het is dus verstandig een aantal extra voorzorgsmaatregelen te treffen. Meldt aan de buren dat u op vakantie bent, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden en post van de deurmat halen. Ruim tuinmeubilair, afvalcontainers, ladders en alles wat verder als opstapje gebruikt kan worden op in de schuur en zet de verlichting op een timer, zodat het huis een bewoonde indruk maakt.”

 

En wilt u het inbrekers echt duidelijk maken dat ze in uw huis niets te zoeken hebben, installeer dan een alarmsysteem dat bij een poging tot inbraak direct een signaal geeft naar de meldkamer. Het alarmsysteem van Homesafety met doormelding naar een meldcentrale is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.  Homesafety komt binnen 30 seconden in actie wanneer er een melding binnenkomt. Wanneer inbrekers kunnen kiezen tussen een huis met een alarm of een zonder dan kiezen ze altijd voor het laatste. En mocht hij het toch proberen dan is hij snel weer vertrokken. Want een inbreker wil één ding nog liever dan een mooie buit, en dat is niet gepakt worden. Zo blijft, ook als u langer van huis bent, de schade in veel gevallen beperkt. En kunt u met een gerust hart op vakantie. ”

 

Homesafety alarmsystemen: slaap met een gerust hart

 

Evert Jansen: “als het moet komt een inbreker altijd binnen”

Nog aan het twijfelen naar waar je op vakantie kan gaan? Overweeg een vakantie in Antwerpen of in Bergen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming