Het belang van goede sloten voor uw woning

Veel woningbezitters onderschatten het belang van goede sloten op ramen en deuren in hun woning. Zonder goede sloten kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan bij een inbraak, zeker nu blijkt dat inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken. U moet toch niet aan de gevaarlijke situaties denken, die in uw woning kunnen ontstaan bij een inbraak? Niet alleen vormen inbrekers een gevaar voor uzelf, ook voor uw kinderen en huisdieren kan een inbraak voor gevaarlijke situaties zorgen. Reden genoeg om de sloten op uw ramen en deuren nog eens een extra keer te bekijken! Naast de juiste sloten kunt u ook eens denken over een optioneel alarmsysteem. Met een afgaand alarm worden inbrekers direct afgeschrikt als ze in uw woning weten te komen.

Met een afgaand alarm neemt de pakkans toe, wat inbrekers vanzelfsprekend tegen willen gaan. Ze zullen uw woning daarom zo snel mogelijk verlaten en een andere woning als doelwit nemen.

Goede sloten voor ramen en deuren

Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een slotenmaker uit Utrecht, die ons meer kon vertellen over kwalitatief goede sloten voor ramen en deuren in uw huis. Bij deuren maakt men doorgaans gebruik van cilindersloten, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Het verschil bij deze sloten zit in het feit dat driepuntsloten een extra contactpunt met de deurpost hebben. Dit betekent dat het een inbreker meer moeite en tijd zal kosten om uw deur open te breken. Heeft u momenteel nog tweepuntsloten? Stap zo snel mogelijk over op driepuntsloten om uw veiligheid in huis te kunnen waarborgen.

Bij het beveiligen van ramen kiezen slotenmakers over het algemeen voor bijzetsloten. Dit type sloten wordt aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Aspecten waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste sloten zijn de dikte van uw kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten). Twijfelt u over het juiste type sloten? Laat u hierover informeren door een slotenmaker bij u in de buurt.

Sloten in huis laten plaatsen

Voor het plaatsen van sloten is de hulp van een erkende slotenmaker vaak wenselijk. Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime expertise in het installeren of vervangen van sloten, waardoor de kans minimaal is dat de sloten of uw kozijn zullen beschadigen. Probeer sloten niet zelf te plaatsen als u hier geen ervaring mee heeft. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor de kans op schade groot is.

Een ander voordeel aan het inschakelen van de hulp van een slotenmaker is dat een slotenmaker enkel met gecertificeerde sloten werkt. Deze sloten zijn voorzien van het PKVW-keurmerk, wat betekent dat de sloten door de Nationale Politie getest zijn. De veiligheid van sloten zonder dit keurmerk kan niet gegarandeerd worden, waardoor dergelijke sloten vaak veel minder veilig zijn. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming