De financiële en psychologische gevolgen van een woninginbraak

De gevolgen van een woninginbraak worden door veel mensen onderschat. Niet alleen heeft een woninginbraak financiële gevolgen, ook komen hier psychologische gevolgen bij kijken. Dit geldt zeker voor de woninginbraken die u zelf meemaakt als u thuis bent op het moment van de inbraak. Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld, waardoor een inbraak een grote psychologisch impact kan hebben. Om een beter beeld te krijgen van de gevolgen van een woninginbraak spraken wij met de beste slotenmakers uit Delft. Deze slotenmakers verbazen zich nog steeds over het feit dat veel woningbezitters het belang van een goede inbraakpreventie onderschatten. 

Schade als gevolg van een woninginbraak

Bij veel woninginbraken is sprake van inbraakschade, door het geweld waarmee inbrekers uw deur geforceerd hebben. Denk aan schade aan uw sloten, schade aan het kozijn, enzovoorts. Een slotenmaker kan u helpen bij het herstellen van deze schade. Het is sterk aan te raden om direct na de woninginbraak een foto van de schade te maken, zodat u de financiële schade vergoed kunt krijgen via de verzekeraar.

 

Schade die u niet veel lastiger vergoed krijgt, is de financiële schade van verloren voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, een oude klok, laptops, enzovoorts. Hier komen ook de psychologische gevolgen van een woninginbraak bij, omdat u bijvoorbeeld erfstukken verloren bent bij de woninginbraak.

Uw woning beveiligen tegen inbrekers

Om de kans op financiële en psychologisch schade bij een inbraak zo klein mogelijk te maken, is het erg belangrijk dat u uw woning op de juiste wijze beveiligt. Zorg er allereerst voor dat u de juiste sloten op ramen en deuren gebruikt. Daarbij kan het raadzaam zijn om uw woning van optionele beveiligingscomponenten te voorzien. Denk aan een elektronische camera, een bewegingssensor of magneetcontacten. Deze beveiligingscomponenten schrikken inbrekers vaak op voorhand al af. Mocht een inbreker toch binnenkomen, dan zal er direct een alarm afgaan. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming