Camerabeveiliging: waar moet je op letten?

Wanneer je op zoek bent naar een goed beveiligingssysteem met een hoge inbraakpreventiefactor, kom je al snel uit bij camerabeveiliging. Een camera geeft namelijk een hoog controlegevoel omdat je op afstand alles kunt volgen, zorgt ervoor dat een eventuele dader gestraft kan worden en schrikt potentiële dieven onwijs af. Een systeem met een heleboel voordelen dus. Bij het installeren van camerabeveiliging moet je wel bepaalde zaken goed in het oog houden.


Privacy en wetgeving

 De camerabeveiliging dient natuurlijk voor jouw eigen veiligheid, maar om misbruik te voorkomen zijn hiervoor regels vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het College Bescherming Persoonsgegevens houdt toezicht op de volgende zaken:

Bij het ophangen van de camera moet deze zo gericht zijn dat er zo min mogelijk te zien is van de openbare weg. Doe je dat niet, dan schend je de privacy van iedere toevallige voorbijganger. Wanneer iemand hier moeilijk over wil doen, heeft deze persoon dan ook een poot om op te staan;

De camera mag nooit gericht zijn op de tuin van de buren of bij hun huis naar binnen filmen. Ook hier kan men zich beroepen op het recht op privacy.

 

Verlichting

Om ervoor te zorgen dat de beelden duidelijk zijn, is het belangrijk dat er voldoende licht schijnt op de plaats waar de camera naartoe gericht is. Dit klinkt logisch, maar het gebeurt vaak genoeg dat een inbreker slim gebruik maakt van een tekort aan licht en dus overal mee wegkomt. Het installeren van een automatische lichtschakelaar met bewegingssensor kan hierbij een uitkomst bieden.

 

Stroomtoevoer

Een beveiligingscamera werkt uiteraard op stroom. Inbrekers zijn sluw en weten op slinkse wijze de stroomtoevoer te saboteren wanneer dit hen makkelijk wordt gemaakt. Daarmee verlies je alle effecten die je met een beveiligingscamera bewerkstelligt. Zorg er daarom voor dat je deze situatie voorkomt. Een professional die is gespecialiseerd in het ophangen van beveiligingscamera’s weet hoe je dit het beste aanpakt.

 

Periodiek onderhoud

Ook wanneer het gaat om een beveiligingscamera is het van belang dat deze regelmatig onderhouden wordt. Naar verloop van tijd kan de kwaliteit van het beeld achteruit lopen, een risico dat je uiteraard niet wilt lopen wanneer het gaat om je eigen veiligheid. Ga er dus niet vanuit dat je nooit meer omkijken hebt na het systeem wanneer het geïnstalleerd is.

Er komt dus redelijk wat kijken bij het installeren van een goed werkend camerabeveiligingssysteem. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen – er zijn tal van bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, zodat jij je moeiteloos optimaal veilig kunt voelen!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming