Beveiligen van je huis doe je zo!

Beveiliging beveiligen

Het is eigenlijk te gek voor woorden maar inbreken is één van de dagelijkse gebeurtenissen tegenwoordig. Belachelijk natuurlijk, maar je bent dus genoodzaakt om je huis goed te beveiligen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Want de meeste mensen beveiligen hun computer zelfs beter dan hun woning. Een inbreker komt in minder dan 30 seconden de meeste huizen al binnen. Doe er zelf alles aan om je huis goed te beveiligen en laat die inbrekers buiten staan. Bekijk verschillende tips en trucs en beveilig je huis zo goed als je kan!

Algemene beveiliging tips

Ongeacht de situatie waarin je verkeerd, je woning moet je goed beveiligen. Uiteraard moet je een inbreker niet ‘uitnodigen’ om een bezoekje aan je woning te brengen. Bekijk de tips en ga over tot actie!

Beveiliging tip 1: sloten en geslote

 Zorg ervoor dat je op alle deuren goede sloten hebt zitten. Er zijn mensen die beschikken over een loper. Een loper is een sleutel die op veel standaard sloten past. Hierdoor zou een inbreker dus met gemak binnen kunnen komen. Daarom is het aan te raden om een extra bijzetslot op de deur te plaatsen. Deze kan alleen van binnenuit geopend worden. Eventueel is het ook mogelijk om een veiligheidsslot in het bestaande slot te bouwen.

Dit geldt ook voor ramen. Een extra bijzetslot op ramen kan nooit kwaad. Daarnaast is het belangrijk dat ramen altijd gesloten zijn wanneer er niemand thuis is. Je staat er echt van verstelt hoe inbrekers binnen komen. De kleinste kiertjes kunnen al genoeg voor ze zijn.

Beveiliging tip 2: dievenklauwen

De meeste ramen draaien naar buiten open. Deze ramen geven een inbreker de gelegenheid om gemakkelijk een huis binnen te dringen. De scharnieren bevinden zich namelijk aan de buitenkant. De inbreker kan de pennen uit de scharnieren halen, waarna hij het gehele raam er zo uit kan halen. Om dit te voorkomen kan je dievenklauwen plaatsen en dit voorkomen.

Beveiliging tip 3: rolluiken

Rolluiken hebben eigenlijk een dubbele functie. Ze bieden extra beveiliging voor het huis, maar ze dienen ook als zonwering.

Beveiliging tip 4: kierstandhouder

Zorg ervoor dat onverwacht bezoek niet zomaar kan binnendringen. Stel je voor: het is tien uur ’s avonds, pikdonker buiten en er wordt aangebeld. Je verwacht geen bezoek en hebt dus geen idee wie er aan de deur staat. Wanneer je een kiesstandhouder gebruikt, kan de deur niet helemaal geopend worden. Op die manier kan iemand dus nooit zomaar binnendringen.

Beveiliging tip 5: Alarm

Het is ook mogelijk om een alarmsysteem te installeren. Er zijn zeer veel verschillende alarmsystemen. Voor elk huis en elk persoon is er wel een geschikt alarm. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen dat wanneer er ingebroken wordt het alarm direct een aantal telefoonnummers belt. Natuurlijk geef jij deze telefoonnummers zelf op. Bijvoorbeeld het nummer van de buren, een familielid enz. Neemt niemand op? Dan wordt er direct doorgeschakeld naar de politie.

Veilig op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat ben je een langere tijd niet thuis. Zorg ervoor dat inbrekers dan niet toeslaan. Lees direct wat handige tips om een inbraak tijdens je vakantie te voorkomen.

Laat je huis bewoonbaar lijken

Vooral wanneer je op vakantie bent is het gemakkelijk voor een inbreker om toe te slaan. Hij heeft dan immers alle tijd om zijn klus te klaren, want er is toch niemand thuis. Vraag aan de buren of zij tijdens je vakantie een oogje in het zijl willen houden. Zorg er altijd voor dat het lijkt alsof er nog iemand thuis is. Laat je brievenbus niet uitpuilen met post. Vraag of iemand regelmatig je brievenbus komt legen. Vraag aan diegene ook of hij/zij af en toe de rolluiken, lamellen of gordijnen opent en weer sluit. Laat ook altijd wat spullen op tafel liggen zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat bijvoorbeeld een tijdschrift open op tafel liggen met een kopje erbij. Vraag daarnaast aan iemand om de containers buiten te zetten wanneer het vuil opgehaald wordt. Zo lijkt het alsof er echt geleefd wordt. Ga je een hele lange tijd weg? Geef dan aan dat bijvoorbeeld de buurvrouw gebruik mag maken van jouw container. Zo staat deze container ook nooit leeg aan straat.

Veel mensen laten hun koelkast luchten wanneer ze op vakantie zijn. Echter is het beter om dit niet te doen. Zo ziet een inbreker natuurlijk direct dat er niemand thuis is. Dit geldt overigens ook voor de voicemail. Spreek nooit een bericht in dat je op vakantie bent.

Buitenstopcontacten

Wanneer je op vakantie gaat is het verstandig om de buitenstopcontacten af te sluiten. Vaak worden deze stopcontacten door inbrekers gebruikt om machines aan te sluiten. Daarmee kunnen ze je woning bijvoorbeeld openbreken of zelfs open zagen!

Verberg waardevolle spullen

Vooral wanneer je op vakantie bent moet je ervoor zorgen dat je waardevolle spullen verstopt. Wanneer je niet thuis bent hebben inbrekers alle tijd om eens flink rond te snuffelen. Breng daarom ook het spaargeld (van de kinderen) naar de bank zodat het daar veilig opgeborgen is.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming