Beveilig je woning!

Wist je dat in Nederland jaarlijks slechts 12% van de inbraken opgelost worden? Op een totaal van 91.000 inbraken per jaar is dat schrikbarend laag. Reden dus om je huis goed te beveiligen. De methodes van inbrekers zijn door de jaren heen niet echt veel veranderd. Eén van methodes is insluipen: door ramen en deuren binnenkomen die open staan. Ook wordt het slot vaak verbroken met een schroevendraaier of koevoet. Hoe kun je je hier het beste tegen weren?

 

Goed hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk is één van de belangrijkste instrumenten om inbrekers buiten te houden. Dat betekent sloten, deurboompjes en raamgrendels die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Let in de winkel altijd goed op, want niet al het hang- en sluitwerk dat verkocht wordt beschikt over dit keurmerk. Sluitwerk met dit keurmerk vertraagt de inbreker bij een inbraakpoging. Het is bekend dat een inbreker na 1,5 minuut vaak afhaakt en met sluitwerk dat voldoet aan het PKVW win je deze tijd. Is je woning voor 1999 gebouwd? Vooral dan is het verstandig om het hang- en sluitwerk eens onder de loep te nemen.

 

Politiekeurmerk

De kans dat een inbreker jouw woning links laat liggen, is twee keer zo groot als deze voldoet aan de eisen van het PKVW. Dit keurmerk wordt niet alleen toegekend aan hang- en sluitwerk, maar ook aan kozijnen en deuren. Zorg ervoor dat de gevoeligste onderdelen van je woning aan dit keurmerk voldoen en verklein de kans op inbraken.

 

Alarm of inbraakbeveiliging

Het is bekend dat de kans tot slagen zeer klein is indien een woning voorzien is van woonhuisbeveiliging in de vorm van een alarminstallatie. Een alarminstallatie is niet alleen voor mensen die afgelegen wonen: ook in woonwijken in een drukke stad slaan brutale inbrekers steeds vaker toe. Een alarm schrikt de inbreker af en waarschuwt de alarmdiensten. Zodra de crimineel jouw woning betreedt, doet de alarminstallatie zijn werk: de centrale wordt gewaarschuwd en de politie komt zo snel mogelijk ter plaatse om de inbrekers op heterdaad te betrappen en in de boeien te slaan. En met de slimme camera’s en apps van nu is het zelfs mogelijk om onderweg en op vakantie je huis in de gaten te houden.

 

Tips van professionals

  1. Laat allereerst nooit waardevolle spullen in het zicht liggen!
  2. Voorkom daarnaast dat inbrekers via een aanbouw, schutting of losstaande kliko de eerste verdieping van het huis kunnen bereiken. Hang ook in kamers op de bovenste verdiepingen inbraakbeveiliging!
  3. Let ook goed op de kleinste raampjes in huis. Een kleine inbreker heeft maar een opening van vijftien centimeter nodig om binnen te komen. 
  4. En laat bij vakantie of andere afwezigheid een bewoonde indruk achter. Dat kan door lampen of televisie met timers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming