Vloerverwarming in je badkamer!

Binnenkort van plan om je badkamer te gaan verbouwen? Mocht je nieuwe tegels willen gaan leggen, overweeg dan om misschien vloerverwarming te plaatsen. Wil je dit zelf ondernemen, dan lees je hier hoe je deze klus aan kunt pakken!

Een vloerverwarming kan je maken van een leidingbuis. Hiervoor  heb je een aan- en afvoerleiding van de CV nodig, waaraan de buis later wordt gekoppeld.
De buis wordt in organische vormen gelegd, waardoor de warmte evenredig verdeeld wordt over de ruimte. De leidingbuis komt terug bij de afvoerleiding. Door het gebruik van tie wraps wordt de buis aan een aardnet bevestigd, zodat deze de ondergrond niet raakt.

Benodigdheden

  • Flexibele leidingbuis
  • Aan – en afvoerleiding van de CV
  • Ijzer cirkelzaag
  • RTL ventiel
  • Tie wraps
  • Aardnet

 

Allereerst moet je de afmetingen van de grond voor het aardnet meten. Met een ijzer cirkelzaag zaag je het aardnet op maat. Leg het aardnet op de grond en pak de leidingbuis erbij. Vervolgens moet je deze koppelen aan de aanvoerleiding van de CV. Leg de buis vervolgens in een slakkenhuis vorm op het aardnet. Voordat je dit doet is het belangrijk dat je de buis niet in de buurt van een koude of warmte waterleiding legt. Anders worden deze verwarmd en op dat moment kan het zijn dat er stilstaand water ontstaat. Op lange rechte stukken en op de plekken waar je de buis buigt zul je een tie wrap moeten gebruiken om hem op het aardnet te bevestigen.

Het is belangrijk om het einde van de buis uit te laten komen bij de afvoerleiding. Het is niet de bedoeling dat je deze buis regelrecht op deze afvoer aansluit, want dan wordt de vloer veel te heet en het is slecht voor de tegelvloer. Om dit te voorkomen pak je er een RTL ventiel bij die de buis en de leiding met elkaar verbindt. Het ventiel stopt de watertoevoer zodra deze te heet wordt. Monteer de knop op het ventiel en je kunt de vloerverwarming net als bij een normale radiator bedienen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming