Trends in badkamerdesign

Overweegt u de badkamer te verbouwen? Het vernieuwen of moderniseren van uw badkamer is een investering die de moeite waard is. Niet alleen zult u genieten van al het comfort en gemak van een nieuw ontworpen badruimte, maar het zal ook waarde toevoegen aan uw woning. Als het gaat om een ​​badkamerverbouwing zijn er altijd verschillende opties. Een kleinere renovatie met eenvoudige veranderingen, zoals een verse laag verf, de wastafel vervangen door een badkamermeubel of het vernieuwen in stijl of kleur van de badkameraccessoires inclusief handdoeken. Als u een groter budget heeft en het is tijd voor een volledige verbouwing dan is het aan te bevelen om, na een eerste inventarisatie van de mogelijkheden, een badkamerontwerp in 3D te laten maken. Dit is eventueel online aan te vragen en geeft een prima impressie van uw badkamer in de nieuwe situatie met uw wensen erin verwerkt. De eerste inventarisatie kunt u natuurlijk ook prima online starten door het bekijken van badkamer ideeën en het zoeken naar de laatste badkamertrends, materialen en opties. Onderstaand dan ook enkele hedendaagse toepassingen die vaak onderdeel uit maken van een renovatie. Een perfecte start om het meeste uit uw investering te halen, en zeker te stellen dat u ook na enige tijd nog kunt genieten van uw badruimte.

1. Het ligbad wordt vervangen door de inloopdouche


Hoewel natuurlijk nog steeds functioneel, zeker in een gezin met kleinere kinderen, maakt het ligbad steeds vaker plaats voor een inloopdouche die beter aansluit bij de hedendaagse behoefte van veel gebruikers. De inloopdouche vervangt het bad omwille van hun functionaliteit en uitgebreide ontwerpmogelijkheden in het badkamerontwerp. Tegenwoordig zijn veel douches gemaakt van verschillende soorten materialen, waaronder: marmer, tegels en glas dat al of niet voorzien kan zijn van indirecte LED licht en laserdesign afbeeldingen. Daarmee is dan ook een elegante en ruimtelijke inloopdouche te maken die zeker een frisse kijk toevoegt aan de badkamer. Wat het ligbad is voor het gezin met kleine kinderen is de gemakkelijk toegankelijke (drempelloze) inloopdouche voor de gezinsleden op leeftijd. Een inloopdouche zorgt voor meer opties om het uiterlijk van uw nieuwe badkamer aan te passen.

2. De badmat eruit


De badmat is een ding uit het verleden. Een hedendaagse badkamer beschikt over een sprekende betegeling die de ruimte smaakvol en met stijl decoreert. In plaats van het toevoegen van een badmat wordt dan ook een mooi tegelontwerp gekozen die de ruimte elegantie geeft. Vandaag de dag zijn er zo vele vormen, stijlen en kleuren van tegels die een weerspiegeling zijn van uw nieuwe badkamer en daarmee stijl toevoegen aan het karakter van de ruimte. Tegelopties zijn bijvoorbeeld houtlooktegels of andere keramische tegels die natuurlijke materialen weergeven. Voor het comfort is het toevoegen van een elektrische vloerverwarming een perfecte optie. Door de tijdschakelaar is het dan warm en aangenaam op de juiste momenten en blijft het energievriendelijk. 

3. Geen felle kleuren maar juist zachte tinten


Veel badkamerrenovaties omvatten de implementatie van een aantrekkelijk design in een beperkte ruimte. Felle en te sprekende kleuren zijn niet de tinten die een kleine badkamer het beste tot zijn recht laten komen. Helder, hard of donkere kleuren zorgen vaak weer voor een benauwd gevoel en een kleiner ogende badruimte. Kijkt u maar eens naar de meer zachte en neutrale kleuren, zij ogen meer ruimtelijk, fleuren uw omgeving op en introduceren een frisse, open blik in de badkamer. Bij het verbouwen van uw badkamer kunt u rekening houden met de bovenstaande trends en tips die u hopelijk helpen bij het inventariseren van de beste mogelijkheden voor uw ruimte. Succes met het maken van een passend badkamerontwerp in 3D

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming