Tips voor het verbouwen van de badkamer

De interieurtrends voor woningen veranderen ieder jaar sterk, denk aan nieuwe kleuren, nieuwe materialen of geheel nieuwe stijlen! Niet alleen voor de woon- of slaapkamer, maar ook zeker voor de badkamer. Bent u momenteel bezig met de bouw van een nieuwe woning, of bent u uitgekeken op de huidige inrichting van uw badkamer? Laat uw badkamer verbouwen door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Vaak is er meer mogelijk, dan u vooraf wellicht had verwacht! Het is belangrijk om de verbouw van uw badkamer door een vakman uit te laten voeren, zodat complicaties in een later stadium voorkomen kunnen worden. In dit artikel geven we u verschillende tips voor het verbouwen van een badkamer, op basis van een gesprek wat wij met een installatiebedrijf uit Amersfoort voerden.

Maak een plan voor u aan de verbouwing begint

Het klinkt als een simpele tip, maar toch wordt het vaak vergeten: een duidelijk plan voor de verbouw van een ruimte in huis. Zet duidelijk op papier welk toilet u wenst en waar deze in de badkamer moet komen te staan. Wilt u de plek van het toilet bijvoorbeeld behouden, of mag het nieuwe toilet op een andere plek in de badkamer komen te staan? Hierbij bent u afhankelijk van het type afvoer wat u op de verschillende plekken in de badkamer heeft zitten. Naast de indeling van de badkamer, is het natuurlijk van belang om het juiste model sanitair te vinden. Wilt u een strakke badkamer met moderne elementen, of krijgt een klassieker interieur van de badkamer uw voorkeur? Laat u informeren bij een installatiebedrijf, waar vaak veel brochures te vinden zijn.

Ook kan een loodgieter u helpen bij het in kaart brengen van de mogelijkheden en de haalbaarheid van uw eigen plan. Zo weet u vooraf precies wat u kunt verwachten en worden problemen tijdens de verbouw van uw badkamer vermeden. U moet er immers niet aan denken, dat u nog tijdens de verbouwing een wijziging in uw plannen aan moet brengen. 

Kies voor een professionele montage

Wanneer u een badkamer verbouwt, zult u in veel gevallen nieuwe elementen aan de badkamer willen toevoegen. Denk aan een nieuw toilet, een nieuwe douche, wastafels, enzovoorts. Het is van groot belang, dat deze elementen op de juiste wijze worden aangesloten. Mocht dit namelijk niet gebeuren, dan loopt u het risico op lekkages rond de afvoer van deze sanitaire voorzieningen. Niet alleen vervelend dat u hierbij mogelijk waterschade oploopt, ook kan het zo kort na de verbouwing al noodzakelijk zijn om opnieuw aanpassingen aan uw badkamer te doen.

U voorkomt dergelijke lekkages rond de afvoer van uw toilet of douche, door de hulp in te schakelen van een professionele loodgieter. Een loodgieter heeft doorgaans een ruime ervaring in het aansluiten van sanitair in badkamers, waardoor de kans op complicaties minimaal is. Mocht u toch te maken krijgen met een lekkage, dan kan een loodgieter u helpen bij het verhelpen van de lekkage in huis. Zo wordt een vervelende waterschade vermeden!

Kosten van de verbouwing

Het verbouwen van een badkamer kost hoe dan ook geld. Of je nu voornamelijk zelf de handen uit de mouwen steekt of hulp inschakelt, de nodige materialen zijn doorgaans kostbaar. Het is dan ook aan te raden om een doordachte begroting op te stellen alvorens je uberhaupt begint met de aanschaf van materialen en/of het inhuren van vakmensen. Pas zodra je weet hoe diep je in de buidel dient te tasten, kun je realistisch zijn. Heb je flink gespaard en schiet je na je berekeningen toch budget tekort? Dan kun je overwegen een krediet of lening af te sluiten bij een bank. Wanneer je geld leent voor een badkamer gelden er namelijk interessante fiscale regels. Het is dan wel van belang dat je hier een aparte rekening voor opent. Deze wordt dan gezien als verbouwingsdepot. Dit verbouwingsdepot dien je binnen twee jaar gebruikt te hebben. In deze periode is het bedrag aftrekbaar van de belasting.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming