Met creativiteit meer ruimte in de badkamer

Na het doorbrengen van een werkdag in de drukte van deze moderne wereld, beschouwen meer en meer mensen de badkamer als de beste plek om te ontstressen en te relativeren. Dit is ook de reden waarom veel huiseigenaren zich bezighouden met een badkamerverbouwing. Naast het verbeteren van hun kwaliteit van leven, kan deze vorm van woningverbetering de waarde doen stijgen en zorgen voor een toekomstige snellere verkoop van de woning. Dit maakt een badkamer renovatie een zeer waardevolle investering. Maar wat als de badkamer een kleine en benauwde ruimte is? Dan wordt het tijd voor een suggestieve vergroting die start met inspiratie uit een aantal creatieve ideeën die de kleine badkamer een betere look en een ruimer gevoel meegeven. Wanneer u nadenkt over een badkamerontwerp dan zijn hier een aantal goede ideeën die je hierbij misschien kunt proberen:

Een spiegel wekt magie op

Spiegels toevoegen aan kleine ruimtes is de oudste truc in het transformeren van zelfs de kleinste kamer naar een gevoelsmatig grotere ruimte. Voeg een hoekspiegel toe om uw badkamer effectief te verdubbelen waaronder de verlichting. Het is een prachtige techniek voor een badruimte zonder natuurlijk licht.

Verf er op los

Zelfs door te kiezen voor de eenvoudigste en meest betaalbare verf kunt u de look en feel van uw badkamer volledig veranderen. Felle kleuren zijn niet alleen hip maar ook prachtig, creatieve behandelingen met verf kunnen wonderen doen in kleine ruimtes. Met de daarvoor geschikte verf is zeer gemakkelijk een update uit te voeren, u kunt dus experimenteren zoveel als u wilt.

Probeer een inloopdouche

Het is geen geheim dat het weglaten van de douchedeur en daarmee het inrichten van een inloopdouche meer ruimte beschikbaar laat in de badruimte. Echter ruimte omdat je geen ruimte beschikbaar hoeft te laten voor het openen van de douchedeur en gevoelsmatig vanwege het open karakter van de inloopdouche.

Kies de juiste vloertegels

Kies voor rechthoekig gevormde vloertegels zodat de lengte van de tegels de badkamer breder of dieper kan laten lijken. Door het gebruik van plinttegels of zelfs door de vloertegels te laten doorlopen op de wand wordt de ruimtelijkheid verstrekt. Vierkante tegels is ook mogelijk door deze diagonaal te leggen waardoor de voegen ook lange lijnen maken. Met de juiste vloertegel vergeet u de vierkante meters van het vloeroppervlak.

Denk anders bij de indeling

Proberen met een onconventioneel ontwerp meer ruimte toe te voegen dan wanneer u enkel gebruik zou maken van de voor de hand liggende indeling. Met wat creativiteit en een strategische plaatsing van het sanitair, kun je meer doen in de badruimte zonder dat het gevoel ontstaat van een krappe ruimte.

Denk aan inbouw mogelijkheden

Oudere woningen hebben kleine badkamers met leidingkokers, hoekjes en willekeurige muren die meestal ruimte bieden om te gebruiken bij het badkamerontwerp. Er zijn nissen, opbergplanken en wellicht zelfs ruimte om het inbouwreservoir voor het toilet uit te halen. Haal het beste uit dergelijke oppervlakken en laat het niet na om verloren ruimte te bezien op mogelijkheden.

Een muurschildering

Het plaatsen van een grote muurschildering in uw badkamer lijkt misschien gek op het eerste gezicht maar er zijn veel mozaïeken, posters of muurschilderingen te verkrijgen. Stel je voor na het openen van de deur van de badkamer te worden getransporteerd naar de woestijn of het strand.

Geen badkamer is te klein wanneer u gebruik maakt van deze strategische tips en trucs. Nu is het aan u. Maak gebruik van deze ideeën en wees creatief. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming