Je badkamer verbouwen, wat kost dat?

De badkamer is één van de belangrijkste ruimtes van het huis en erg smaakgevoelig. Terwijl de één houdt van een strakke, witte badkamer ziet de ander het liefst een kleurrijke, barokke ruimte voor zich. Voldoet jouw badkamer niet meer aan je huidige wensen en wil je deze graag verbouwen? Een nieuwe badkamer is samen met een nieuwe keuken de populairste verbouwingen aan een eigen huis. Maar wat kost dat nou, een badkamer verbouwen?

 

Als je badkamer niet meer aan je smaak voldoet, kun je twee dingen doen. Je badkamer opknappen of een nieuwe aanschaffen. De kosten voor beide verbouwingen, zetten we graag voor je op een rijtje.

 

Een nieuwe badkamer

Als je de badkamer opknapt, laat je de inrichting zoals deze is. Een geheel nieuwe badkamer kopen is veel kostbaarder. Allereerst pas je de inrichting intensief aan: het bad komt op een andere plaats, er wordt een dubbele wasbak in geplaatst of je schaft een geheel nieuwe douchecabine en toilet aan. Daarnaast moeten de leidingen vaak verlegd worden, wat veel hak- en breekwerk met zich meebrengt. Wat je kwijt bent voor een badkamer, is sterk afhankelijk van de gewenste luxe en grootte. Je kunt al sanitair kopen vanaf €300, maar dan zijn deze meubelen nog niet geplaatst. Als je de badkamer niet zelf plaatst, moet je een aannemer inhuren om de klus te klaren en dat kost je altijd meer. Uit een onderzoek blijkt dat een nieuwe badkamer gemiddeld €12.000 kost.

 

De badkamer opknappen

Wanneer je besluit je badkamer op te knappen, pas je enkele kleine dingen aan. Denk aan het plaatsen van nieuwe tegeltjes, een likje verf of het vervangen van een badkamermeubel. Zelf tegels plaatsen kost je ongeveer €750. Laat je het doen? Dan gaat het zo rond de €80 per m2 kosten. Een badkamer op laten knappen door een professional zal in totaal moeten lukken voor €3.500.

 

Omdat de prijzen per aannemer of tegelzetter kunnen verschillen, doe je er verstandig aan om offertes bij verschillende bedrijven op je vragen. Wees in je offerte specifiek: wil je een geheel nieuwe badkamer of wat kleine dingen aan laten passen? En in het laatste geval: wat wil je dat er aangepast wordt?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Populairste artikelen

Laatste reacties

14:26 12 sep heeft Nol Iping gereageerd op De inloopdouche: terecht de trend van dit moment?

21:41 04 jun heeft H.M. van Haarlem gereageerd op Loodgietersbedrijf nodig

06:17 02 mei heeft Ik gereageerd op Elektriciteit zelf proberen aan te leggen?

22:38 27 apr heeft Bea van Galen gereageerd op Klusbedrijf inhuren of zelf klussen?

08:55 18 apr heeft M.Schraven gereageerd op De polyester dakkapel heeft veel voordelen

15:02 10 apr heeft Anne gereageerd op Een vlonder: Hardhout of composiet?

12:13 05 apr heeft H.C. van Kommer gereageerd op Wanneer kan ik de buitenkant van mijn woning schilderen?

13:10 29 jan heeft Hennie Zeegers gereageerd op CV installaties: wat is het verschil tussen HR en VR?

11:16 29 jan heeft stevin matthijsse gereageerd op Stroomverbruik reduceren?

09:06 29 jan heeft inge gereageerd op Vloertegels & vloerverwarming